woensdag 23 november 2011

prentje en de surpises

'Vannacht heb ik drie keer naar buiten gekeken. En de derde keer zag ik Sinterklaas met het paard op het dak van de school.'
Met deze fijne mededeling werd ik vanmorgen vroeg gewekt door Zoon. We wonen naast het schoolgebouw, dus het zou best wel eens waar kunnen zijn.

De schoenen stonden al sinds vrijdag in de klas, en Sint was tot vannacht nog niet langs geweest. Maar vandaag ging het gebeuren, want Zoon had Sinterklaas zelf gezien.
Slaapdronken wandelden we samen richting badkamer. 'Mijn haar is vanmorgen opgestaan', zei Zoon blij, kijkend naar een pluk haar dat recht overeind stond.

Nadat ik Zoon op school had afgezet, vertrok ik richting stad. Ik had opeens bedacht dat een streepjeskleed ook leuk zou staan bij onze bloemenkleden (voor een extra Bohemian-effect).

Thuisgekomen lag er een envelop op de deurmat. Ik had onlangs bij Guten Appetit het boek 'The Life of Mr Mustache' besteld. Ik wilde 'm al een tijdje hebben, en toen ik 'm dit weekend bij Anki zag, was ik om. Dit boek is gemaakt door Studio Violet (inmiddels opgeheven), het samenwerkingsverband tussen Elisabeth Dunker en Camilla Engman, mijn twee favoriete Zweedse ontwerpers. Het bleek een heel klein boekje te zijn (ik word elke keer weer verrast door het formaat van de boeken die ik via internet bestel) maar de inhoud is geweldig. Ik ben tegenwoordig into de 3d-illustraties, zeg maar een soort kijkdoos-effect. Elke pagina bleek een surprise te zijn.
Het boekje was fantastisch ingepakt met prachtig papier, inclusief een klein poppetje. Er zat ook nog een grappige kaart bij en de envelop had een Bambi-stempel.

Zoon had gelijk. Sint was inderdaad in onze straat.

5 opmerkingen:

 1. Wauw wat een gelukjes weer! Ik heb ook een bambi-stempel trouwens. Van toen ik klein was.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. o geweldig toch, dat magische idee van sint op het dak gezien te hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn is 'ie hè, dat boekje? :)
  en die Sint, wat schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke brievenbus verassing! Neem je 'm maandag mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat boekje heb ik ook thuis. Zo'n genot om af en toe in te bladeren. Geweldige lay-out!

  BeantwoordenVerwijderen