maandag 21 november 2011

prentje en het glurende konijn

Ik doe dus die cursus hè, Illustratie. Een paar weken geleden kondigde onze juf Kim aan dat we 'lino's gingen gutsen'. De mensen om mee heen knikten enthousiast. Lino's gutsen? Ik zou het wel zien.
Uit twee bakjes moesten we twee dichtgevouwen papiertjes pakken, een 'beweging' en een 'ding'.

Ik trok glurend konijn.

Nou, daar gingen we hoor. Eerst schetsen, toen uit linoleum de figuren snijden. Rekening houden met twee 'drukgangen', kleuren mengen, en daarna het linoleumplaatje inrollen met verf. Papier erop, aandrukken met de achterkant van een lepel en de eerste drukgang kwam tevoorschijn. Daarna weer snijden, plaatje rollen, aandrukken en daar kwam de tweede drukgang.

Hier hebben we vier lessen over gedaan, en nog kwam ik tijd tekort. Om me heen zag ik perfecte kunstwerkjes verschijnen, waar de verf egaal dekte en de drukgangen precies op elkaar pasten.
Sommige cursisten hadden er wel een stuk of acht gemaakt.

Ik kwam uiteindelijk tot twee blaadjes en dan nog dankzij juf Kim. Maar hé, ik zou niet meer zo vergelijken (wat is dat toch moeilijk!).

Dit glurende konijn past bij mij. De verf zit er niet perfect op, hij is wat scheef, en sorry voor de slechte foto maar de tijd was allang om (en de konijnen moesten achterblijven om te drogen).

Schoonheid zit in imperfectie.

8 opmerkingen:

 1. Ik vind hem leuk! Wel een moeilijk thema zeg... glurend konijn. Ik zou er werkelijk niets op hebben kunnen verzinnen. Knap. En, ik houd juist van imperfecties. Het begint (soms ongewild) juist een levensmotto te worden....hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moet je er wel even bijzeggen dat dat kwam omdat je last van je arm had (en dus daardoor niet zo snel kon)! Oh ja en trouwens, het is een LINO (een litho is een andere grafische techniek ;-) (sorry hoor, moet even de juf uithangen hier)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tja ik heb nog nooit eerder een perfect glurend konijn gezien, dus eh.... deze lijkt me perfect! en erg leuk ook nog eens...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry Kim, je hebt gelijk. Het is een lino. Ik ga het aanpassen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind hem geweldig! Vooral ook door de kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi, leuk! Ik herken de stress van het snel nog even op de foto zetten, anders kan je er een week niet naar kijken..

  BeantwoordenVerwijderen