zondag 20 november 2011

prentje en het Muizenhuis

De datum stond al weken in mijn agenda: op 19 november zou Karina Schaapman van 'het Muizenhuis' in Utrecht komen vertellen over haar boek. Ik ben enorm fan van het muizenboek. En sinds gisteren ook van Karina Schaapman.

Het Muizenhuis vertelt het verhaal van Sam en Julia, twee muizen die samen met hun familie, vrienden en buren in een enorm muizenhuis wonen. Karina heeft het huis zelfgebouwd, en heeft hier drie jaar lang, zeven dagen in de week, aan gewerkt. Met zoveel liefde dat het van de pagina's afspat.
Gisteren gaf ze voorbeelden hoe je bijvoorbeeld een minikacheltje en een minilampje maakt. Ze had voor iedereen werkbladen mee, zodat je zelf thuis ook aan de slag kon om je muizenhuis te bouwen.

Karina is een krachtige vrouw, die heel veel rust en geduld uitstraalt. Na een roerig verleden en de opvoeding van vier kinderen, heeft ze zich helemaal gestort op het maken van minimeubeltjes uit voornamelijk afvalmateriaal. En deze passie deelt ze graag samen met haar publiek. Ademloos keken de kinderen (en opvallend veel volwassenen) toe hoe ze vertelde over de ontstaansgeschiedenis van dit enorme project. Haar boek komt volgende maand in Japan uit, en ik ben er van overtuigd dat het daar ook een enorme hit gaat worden. Ik gun het haar van harte.

Karina is voor mij een voorbeeld hoe krachtig het effect kan zijn van creativiteit.
Iets wat ik zelf ook dagelijks ervaar.

7 opmerkingen:

 1. Ja mooi boek is het! De kinderen krijgen het binnenkort van m'n moeder, ik kan niet wachten. Heb je haar boek 'zonder moeder' gelezen? Ik vond het indrukwekkend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt helemaal gelijk! Ik kan me nog de tijd herinneren dat ik me er altijd een beetje voor schaamde, dat geknutsel van mij. (pre-blogtijdperk natuurlijk, toen ik nog nite wist dat er duizenden uitbundige knutselaars bestaan). En toen was ik eens op een Hele Keurige Bruiloft, en dacht ik: alles wat hier leuk aan is is wat creatieve mensen er van gemaakt hebben, de muziek, mooie bloemstukken, mooi eten. En dat creatieve mensen dus eigenlijk de kers op de taart van de wereld zijn! ♥Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jaha... mooi wat Judith zegt :-)
  Karina Schaapman stond laatst in Flow. Mooi artikel vond ik dat. En dat muizenhuis is natuurlijk te gek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, dat boek! Geweldig dat je haar nu ook kunt aanraken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaaf hè! Heb je het interview met haar gelezen in Flow?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Monique,

  Ik was nog even op zoek naar info om het muizenhuis te bouwen. Kom ik opeens bij jou terecht!
  Wat schrijf je ontzettend leuk! Errug in inspirerend om te lezen, geweldig!!
  Fijn weekend, tot maandag!

  Liefs, Mariël

  BeantwoordenVerwijderen