vrijdag 4 november 2011

prentje en Return to Sender

Ik hou heel erg van de Return to Sender-producten van de Hema. Niet alleen vind ik ze erg kleurrijk, ze bezorgen me ook nog eens een goed gevoel. Bovendien heb ik een zwak voor Katja Schuurman.

Ongeveer achttien jaar geleden liep ik stage bij RTL-4. Katja speelde toen net in Goede Tijden, Slechte Tijden, en werd geïnterviewd in Koffietijd. Ze werd begeleid door de voorlichter van RTL, en ik hobbelde mee. Ze vertrouwde me toe dat ze best zenuwachtig was, en ik vond haar ontwapenend. En mooi.

In 2006 richtte Katja samen met twee anderen Return to Sender op. Ze zoeken naar producten in de armste gebieden van de wereld en verkopen deze in Nederland. Katja kreeg het voor elkaar dat de Return to Sender producten bij de Hema werden verkocht. En zo is de cirkel weer rond, want we zijn weer bij de Hema beland.

Gisteren stapte ik na mijn werk de Hema binnen om te kijken of de nieuwe kerstcollectie al in de winkel lag. Die was er, maar viel een beetje tegen. Ik miste producten zoals de gehaakte items van vorig jaar.
Een beetje teleurgesteld nam ik de roltrap naar boven om te kijken of er al kerstspullen waren bij de Return to Senderproducten. En toen vond ik deze geweldige opbergmand. Soortgelijke manden zitten al jaren in de collectie van mijn favoriete Deense merk Rice, maar daar zijn ze behoorlijk prijzig.

Maar nu waren ze dus ook bij de Hema. 'Wat een mooie mand, die ken ik nog niet', zei de caissière bewonderend. 'Volgens mij zijn ze nieuw', zei ik trots. Ik zei er maar niet bij hoe vaak ik naar de Hema ga en de collectie zo ongeveer uit mijn hoofd ken, om niet geheel voor gek te worden versleten.

En zo stapte ik toch weer blij de winkel uit. Blij met mijn nieuwe Hema-primeur, die perfect in mijn interieur past (en waar ik al mijn andere Hema-spulletjes in kan opruimen).

7 opmerkingen:

 1. Zoals wel vaker als ik je blog bezoek: die wil ik ook! en inderdaad ook regelmatig die van Rice bewonderd (en te duur bevonden. Ik ben ook gek op Hema :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi!! (en ik heb ook een zwak voor Katja.....)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellig huisje! Ik zag ze gisteren ook liggen, maar heb ze bewust niet van dichtbij bekeken. Ik mag namelijk niks kopen voor mezelf deze maanden :) Gelukkig kan ik het hier nu bewonderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Owwww wauw!!!! Ja return to sender is idd een prachtige lijn...ik wist alleen niet dat katja hier achter zat!!
  Prachtige kleuren en combinaties!
  Rice is idd een gaaf merk....toevallig vandaag nog hartjesbakjes gekocht!!! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat heb ik dus ook bij de Hema, kom er zo vaak dat ik niet alleen de collecties en aanvullingen van buiten ken, maar ook het voorraadbeheer bij zou kunnen houden (hee, eergisteren hingen er nog heel veel van die vestjes en nu zijn ze al weer allemaal weg! ;)). Maar deze mooie mand nog niet gezien... hoe dat kan? (of zouden wij die in Den Bosch niet hebben?)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een win win situatie zou ik zeggen. Jij blij, zij blij

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oeh..... nu heb ik de neiging om gelijk naar de hema te rennen!!!! mooi.

  BeantwoordenVerwijderen