dinsdag 20 december 2011

prentje en de kerstkaarten

Eindelijk heb ik Zoon zo ver dat hij met mij de kerstkaarten gaat maken. Zoon is niet zo'n knutselaar, zoals u weet. Eigenlijk vindt hij dat ik ze moet maken, want ik ben volgens hem hier de 'ontwerpvrouw'. Hij is dan wel bereid om ze te schrijven.
Allereerst naar zijn vriendjes en familie. 'Beste X, ik hoop dat je Y minder plaagt', lees ik op de eerste kaart.' Hij legt zijn pen neer. 'Mam, het is geel en het stinkt. Winnie de Poohp', giert hij uit.

Goed, de tweede kaart. 'Je bent de liefste oma die ik kan wensen', schrijft hij liefjes naar mijn moeder. 'Dat schrijf ik ook naar jouw mama, pap', roept hij naar de keuken. 'Die heeft geen communicatie-opleiding meer nodig', bromt Man boven de pannen.

'Op een mooie winterdag ging de Hema open. Alle broeken en BH's tien procent goedkoper', zingt hij opeens. Ik schiet heel onpedagogisch in de lach.
'Ik wil jullie ook wel een kaart sturen, maar eigenlijk is dat kaartenverspilling', zegt hij economisch. Die kaart gaat dus aan onze neus voorbij.
 
Zoon begint het inmiddels een beetje zat te worden en vindt dat we de rollen maar weer om moeten draaien. Ik schrijf, hij plakt. Ik probeer hem over te halen om in ieder geval naar zijn vriendinnetje de kaart zelf te schrijven. Zuchtend pakt hij zijn pen weer op.
'Liefe Z, je bent een liefe meid maar ik ben niet verlieft', lees ik over zijn schouder mee.

Dat kan wel eens een koele kerst worden voor sommige ontvangers.

7 opmerkingen:

 1. ghehe ik heb weer genietend zitten lezen! Succes met je niet-knutselende-maar-vast-wel-ergens-anders-goed-in-zijnde-zoon! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ha ha... bij ons zingen de jongens ook deze versie van "midden in de winternacht"!
  Het grapje van Winnie de Pooh zal ik ze vanmiddag eens vertellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou ja, de oma's zitten in elk geval goed :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Da's niet onpedagogisch hoor....ik doe dat altijd in de klas...!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha hier heeft grote stip gisteren ook kerst kaartjes geschreven. Ik las over haar schouder: 'S je moet beter luisteren en niet meer zoveel kletsen anders krijg je nooit een sticker'. Haha een juf in wording!
  Ik vind het trouwens ook weer erg leuke kaartjes die jullie aan het schrijven zijn. Hema?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zit te schaterlachen achter de computer! (en zingt het liedje it's gonna be a cold, cold christmas without you)

  BeantwoordenVerwijderen