vrijdag 16 december 2011

prentje en de kunstbomen

Tja, die kerstboom hè, dat is elk jaar toch weer een project. En sinds vorig jaar heb er ik drie. Drie kerstbomen. Vroeger zwoer ik bij een echte boom. Een Nordman. 'Want die ruikt zo lekker', zei ik van de week tegen mijn collega. Waarop zij zei dat je de Nordman niet ruikt. Verrek.

Maar een kunstboom vind ik tegenwoordig ook wel kek. Als die maar niet donkergroen is. Want dat vind ik eigenlijk helemaal niet zo'n geweldige kleur voor een kerstboom. Ik heb liever een roze. Of een witte.
Nou, die heb ik dus sinds vorig jaar. Kleintjes hoor; ik woon niet in een villa.

Vorig jaar versierde ik de witte met roze dingetjes, en de roze met witte hangers. Dat deed ik dit jaar ook, maar ik was niet tevreden. Het was te braaf. Nu is het versieren van de kerstbomen altijd een projectje in transitie; tot de kerst kunnen deze nog veranderen. Dus hing ik van allerlei verschillende versieringen in de boom.

Nog was ik niet tevreden.

Want 's avonds zag je niets meer van de bomen. Het was duidelijk: ze moesten hun eigen lichtjes krijgen. Maar dan niet van die donkergroene, want die vind ik in een echte boom al niet mooi. En na een kleine zoektocht liep ik gisteren tijdens het boodschappen doen tegen de perfecte lichtjes aan:
Precies de hysterische kleurrijke lichtjes die ik zocht.

Nu ben ik tevreden. (Het moet alleen nog gaan sneeuwen).

9 opmerkingen:

 1. Sfeervol hoor! En lekker alternatief vergeleken met de standaard bomen. Al hou ik toch het meest van een ouderwetse echte geurende boom, ook geen idee welke soort dat is. Volgens mij ruiken ze allemaal wel lekker. Fijne Kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een hysterische euhhh kleurrijke lampjes! :) Ik vind ze wel heel gezellig staan zo naast elkaar!
  Leuk dat je meedoet aan mijn give-away en ik weet zeker dat ik het weggeef :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vrolijk zo! En ja, leuk is dat altijd, net zo lang zoeken tot het 'helemaal goed' is... En dat het dan ook lukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf!!!!!! Helemaal mijn smaak....vrolijk!!!! Fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het is inderdaad heerlijk heftig! Ik zag vandaag buiten bij een winkel een grote blauwe kunstboom staan. Ik moets wel even stoppen. Er zat helemaal niets aan versiering in maar was ook wel heel mooi!
  Fijne kerst en die sneeuw komt vanzelf wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk!!! Als je nep doet moet je het goed doen, haha! Ik ben lichtelijk jaloers op deze kerstcreativitiet. Mijn kerstboom heeft allemaal papieren versiering (zelfgemaakt uiteraard) maar is toch nog een beetje kaal naar mijn smaak. Ik ben nooit zo goed in over de top... maar zou dat wel graag willen, ah ja, ieder z'n talenten... :-)

  BeantwoordenVerwijderen