woensdag 25 januari 2012

prentje en de uitdaging

'Wanneer beginnen we nou een aan mijn blog?', vraagt Zoon als er weer een Marktplaatsbestelling binnen komt. 'Misschien kun je eerst gastblogger worden', antwoord ik (ideetje van juf Kim).

Tevreden kijk ik naar mijn jaren '60 meubeltjes. Wat hou ik toch van die sfeer. Ik loop naar de keuken om een glas water te halen, en kom nog nagenietend de kamer weer in.
Opeens zitten er twee konijnen op mijn designstoeltjes, taart te eten met een soort hamster. Zoon staat er schaterlachend naast.

'Dit is een uitdaging', zeg ik tegen hem. 'Morgenochtend fotografeer ik de meubeltjes in mijn stijl, en 's middags mag jij ze neerzetten. Met zoveel Gomu-gummetjes als je maar wilt. En dan fotografeer je ze zelf ook, en ik zet de foto die jij uitkiest op mijn blog.'

Strijdlustig kijkt Zoon me aan. We gaan de battle aan, wij twee, met u als publiek.

Dit was dus mijn bijdrage, de gastblogger gaat vanmiddag los (tenzij hij opeens vanmiddag toch met een vriendje wil spelen, ze zijn zo wispelturig hè, die kunstenaars).

....


En dit is Zoon's foto. Ja, mensen, ik weet dat ik ben verslagen. Hij is nu bezig om een lijst met thema's te maken. Bovenstaande foto heeft als onderwerp "eten" mee gekregen.
'Mam, hoe vaak schrijf je eigenlijk op je blog?'

Ik denk dat ik wel kan inpakken.

12 opmerkingen:

 1. Nou ik ben benieuwd! Die stoeltjes zijn wel heel erg leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dit is leuk. Moet je vaker doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Exit Prentje, welcome Zoon! Tja, je moet op je hoogtepunt stoppen zeggen ze;-)
  Nee hoor, kan je mooie verhalen en plaatjes echt niet meer missen! Maar wel ontzettend leuk he, dat hij er zo mee bezig is....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig! Ik heb natuurlijk een zwak voor konijnen dus hoera voor Zoon (en voor de retro diner-look)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'Ze zijn zo wispelturig hè, die kunstenaars'
  :-)
  Wat leuk dat je je liefde kunt delen met je zoon!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Prentje! Al lang lees ik je blog (heel leuk, mijn complimenten, ga zo door!), ben er oa via de site van Octavie, Nienke en Anki op gekomen (die mij ook allemaal niet kennen maar wiens avonturen ik graag lees), maar ik dacht dat ik je vanmiddag op straat zag lopen in de burg. reigerstraat in Utrecht, met je zoon, rond kwart voor 1. Ik herkende jullie van de foto's hier. Kan dat? Net of ik een BN'er zag. Of misschien was het een visioen, dat kan natuurlijk ook :-)

  Groetjes en nogmaals, een heerlijke weblog vind ik dit, en ik geniet altijd weer van je nieuwe posts!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik vind het geweldig, de compositie, het lijnenspel, het blauwe konijn (?) op de blauwe stoel, de contrastwerking van de rode appel met het groene blaadje, de schaduw partij onder de meubeltjes, de opbouw van het geheel en de uitsnijding en het kader en en en eh.... zal ik nog even doorgaan ;)
  Ben benieuwd wat we nog meer te zien zullen krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Fenne: haha, nee, dat was ik niet. Ik kom trouwens wel graag in de Burgemeester Reigerstraat, maar vandaag was ik niet in Utrecht. Wat grappig dat Zoon en ik allebei dubbelgangers hebben, die dan ook nog moeder en zoon zijn ;-)
  En dank voor de complimenten, dat geldt ook voor de andere reacties. Betekent veel voor me.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik geef die zoon van je geen ongelijk... als ik die leeftijd had (in deze tijd) had ik ook graag een bloggende moeder gehad en een eigen blog gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen