donderdag 23 februari 2012

prentje en de metamorfose, deel 3

En daar was ie opeens. De nieuwe bank.
Wat was ie groot.
En wat zat ie hard.

Hij oogt ook heel Volwassen.

'Het voelt alsof je je oude hond hebt weggebracht, en moet wennen aan een nieuwe pup', zei ik tegen mijn collega na een slapeloze nacht. Want 's nachts wordt alles nog veel groter hè?

Het werd een echte bankencrisis. Was het wel de Goede Keuze? Heb ik niet te snel beslist om er van af te zijn? Was de kleur wel ok? Past ie wel bij ons? Zou die zachter worden als je er vaker op zit? Moest ik niet Heel Blij zijn nu? Waarom was ik niet Heel Blij?

Zouden de studenten al heerlijk op mijn oude bank chillen?

En ik kan altijd nog mijn geborduurde schilderijen van de Jongen Met de Traan en de Spaanse Danseres boven de bank hangen.
(Als ik Man zover krijg).

10 opmerkingen:

 1. Even wat opbeurende woorden: een bank is basis stuk en dan is het slim om dat rustig te houden, eromheen kun je dan net zo hysterisch (in de positieve zin van het woord) doen als je wilt, jou helemaal toevertrouwd. En een bank moet je inzitten, wist je dat niet? ;-)
  Houd moed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooooh, hij ziet er wel lekker uit hoor!! Kun je languit op liggen!!!!! (wij hebben een te kleine, doorgezakte, afgeleefde Ikea-bank met mankementen)
  Mocht het niet wennen, kun je er gewoon een heleboel lelijke kussens op leggen, dat werkt vast! Succes en hopelijk geniet ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Of mooie kussens.. Over kussens gesproken..;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij staat er mooi! Volwassen en strak, maar een perfect bank voor mooie kussens! Ik kan ook nooit zo goed wennen aan iets nieuws (we hebben een nieuwe auto besteld, ik hou nu mijn hart al vast voor de wen-periode) maar op een gegeven moment landt zoiets wel. En kan ik er wel van genieten. Komt goed! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die schilderijtjes moeten er natuurlijk sowieso boven ;-)
  De bank gaat vast wennen. Je zoon zit alvast heel keurig zie ik. haha.
  En oh ja, ik ben toch zo onnoemelijk jaloers op dat vloerkleed van je. Ik had zo eentje moeten kopen toen ik de kans had.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @allemaal: Dank! Dat kon ik echt gebruiken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. jeetje hij ziet er wel echt enorm uit!! (daar passen makkelijk 17 studenten op) (en dan word tie 's nachts nog groter!????)
  Hij (of zij? misschien helpt dit in het wen-proces???) is wel heel stijlvol en een mooie kleur. (de kast erachter is trouwens superrrrr )
  Ik zeg niets over de geborduurde schilderijtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind m erg mooi hoor, maar heb hetzelfde met mijn bank :) Ook wat betreft het harde zitten. Dat vloerkleed dat hier ook nog steeds tot groot genoegen van mezelf ligt staat er ook prachtig bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee joh hij staat goed! Maar dat vloerkleed... Dat vind ik pas echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een 'actieve zit' heet dat, toch?
  Kom op, laat het los! Je kunt het! Ik zie groen van jaloezie van je mooie bank!
  (Ik heb al jaren geen echt-grote-mensenbank bank om dat ik alleen in kleine honderden jaren oude poppenhuizen wil wonen waar niets door de voordeur past. Dus ik zit al jaren hard.En hoor je mij klagen? Eh...ja dus. En veelvuldig ;-)
  Ik vind hem echt HEUL MOOI.

  BeantwoordenVerwijderen