maandag 26 maart 2012

prentje in Berlijn, deel 1

'Ik weet niet of 'm nog gaan halen', zeg ik zenuwachtig.
De NS heeft weer vertraging en onze trein naar Berlijn vanuit Amersfoort vertrekt waarschijnlijk wel precies op tijd.
Als door een wonder halen we het net.

Het is een lange treinreis, wel zes uur. Bij de eerste stop in Duitsland komt de Polizei binnen. Ze vragen naar onze papieren, waar we naar toe gaan, en of dat onze bagage is, boven ons hoofd. Een jongen die alleen reist wordt gefouilleerd, zijn paspoort wordt telefonisch gecheckt en hij moet een heleboel vragen beantwoorden. 'Normaal zijn ze niet zo streng', zegt een meisje achter ons die ook alleen reist.
Het voelt wat unheimisch.

Eindelijk zijn we in Berlijn. Na wat gepuzzel met de metro's en trams staan we voor het appartement. Alleen de jongen die ons de sleutel zou overhandigen, is er nog niet. Hij ging er van uit dat we een half uur later zouden komen. We besluiten maar een biertje te drinken bij een Mexicaans restaurant om de hoek. We hebben vakantie.

Het appartement is schitterend. Omdat ik nogal sfeergevoelig ben, is het voor mij belangrijk om ook mijn vakanties en weekendjes-weg door te brengen in een mooie omgeving. En dat is gelukt: we hebben een heerlijk appartement in een oud gebouw in een fijne wijk: de Prenzlauer Berg. We wonen voor een weekendje tussen de Berlijners zelf. Met kinderen die zo allemaal uit MilK Magazine lijken weg te lopen.

We gaan nog even de stad in. 100% Berlijn is ons gidsje met de leukste wandelingen, de hipste winkels en de lekkerste restaurants. Hier even een kleine sfeerimpressie van onze wijk:
Nadat we buiten lekker hebben gegeten, lopen we terug naar het appartement.
De eerste avond van een vakantie of weekendje weg voel ik me altijd een beetje ontheemd. Ik mis Zoon.
Maar het gaat vast leuk worden.

8 opmerkingen:

 1. Heerlijk, ik krijg meteen zin om ook weer te gaan. En die maillots aan de waslijn, geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heeeeeerlijk lijkt het me! en dat heb ik ook ja, dat het mooi moet zijn. Anders voel ik me simpelweg ongelukkig, stom eigenlijk he...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ow berlijn is zo fijn!!! Geniet er van. Zoon vermaakt zich vast ook wel en is vast straks ook heel blij met z'n hipperdehip cadeautjes uit Berlijn die je allemaal voor hem gaat kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een mooie foto's! Ik ben nog nooit in Berlijn geweest, maar je gaat ons vast mooie foto's laten zien! :) En zoon vermaakt zich vast ook...
  (en over dat appartement...ik heb 'ons' appartement van Lissabon er een beetje doorgedrukt ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoera je bent er! (en de trein gehaald, die trein naar berlijn is 'jinxed').
  Heel veel plezier en inspiratie! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oehhh, fijne foto's! Ik ga volgende maand. Voor het eerst. Kanniewachte!

  BeantwoordenVerwijderen