woensdag 11 april 2012

prentje en de mini's

'We gaan weer zooo voor de bijl', dacht ik gisteren toen ik met Zoon de Albert Heijn inliep, en de nieuwe mini's zag. Mini's? Ja, AH heeft weer een nieuwe actie. 51 miniaturen van producten, uitgegeven ter ere van hun 125-jarig bestaan. Je krijgt een mini bij 15 euro aan boodschappen. En ik betrapte mezelf erop dat ik mijn mandje weer helemaal vol laadde.

Het lukt me maar niet om een volwassen moeder te zijn. Zo'n moeder die gewoon 'nee' zegt tegen haar kind, als die weer met een toetje in handen staat waar onderin een cadeautje zit.
Dat komt, bedacht ik me gisteravond, omdat ik de dingen zelf nog bekijk vanuit het kindperspectief. Ik snap de opwinding om te ontdekken welk diertje onderin het bakje zit. En begrijp de frustratie als dat weer een dubbele blijkt te zijn.
Daar ben ik dan veertig voor geworden. En vandaag op de kop af negen jaar echtgenote. Om te ontdekken dat het kind in mij maar niet plaats wil maken voor de volwassene.

Maar gelukkig ben ik ook pragmatisch. Dus toen Zoon voor een derde keer een haas in zijn toetje vond, en voor de tweede keer een geit (in plaats van het bejubelde paard van zijn vriendinnetje, nét het toetje dat hij aan haar had gegeven, zal je altijd zien), vroeg ik of ik ze mocht hebben. Om te verven. 'Dat is goed, maar ik wil één originele van elk dier houden', sprak hij streng.
En dus ging ik aan de slag met fluorverf. Niet origineel, ik weet het; de neoneieren vlogen me om de oren deze pasen. En ik heb ook al hele veldslagen gezien met soldaatjes in fuchsia-roze, onder andere bij haar. Maar goed, ik probeer er dan weer mijn eigen slinger aan te geven. Het is tenslotte mijn trouwdag.

Koortsachtig bedacht ik wat ik allemaal nog meer kon verven. Had ik die eerdere actiepoppetjes nu weggegooid in een volwassen opruimbui? Nooit doen natuurlijk, je weet nooit wanneer ze nog van pas kunnen komen. Bijvoorbeeld om een tweede leven te gaan leiden als limegroene smurf.

Ik denk dat ik voortaan nog meer dierentoetjes ga kopen.
Voor mezelf.

17 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met jullie trouwdag!
    De AH heeft mij ook weten te verleiden! Ik kocht toch maar de kassa en meteen wat speelgeld. De kinderen krijgen alles als de actie is afgelopen. Gelukkig kon ik het winkeltje laten staan, past toch niet in huis. Ik kwam thuis met 3 kazen en een pakje pannenkoekmix. Hopelijk zit er volgende keer meer variatie in de mini's

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo mooi! Wij hebben hier geen AH. Ik zal eens naar Nederland moeten precies

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh herkenbaar...En ik ga tegenwoordig ook alles te lijf met mijn spuitbussie haha

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In welk toetje zitten die dieren???!!! Die zijn echt te gek! :)
    Hm nee, ik ben niet volwassen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha, erg herkenbaar. Ik laad mijn mandje bij dit soort acties van AH ook altijd net effe wat voller dan anders... Doen ze goed ;)

    Groetjes van tante Pollewopje

    www.studiozakka.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. gefeliciteerd met je trouwdag!
    en pfff 51 miniaturen bij de appie, dan duurt het wel even voordat je veel dubbele hebt (en 51x 15 euro...... jeetje)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke beestjes en gefeliciteerd met je trouwdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoeiii, 9 jaar... gefeli! En ik denk dat je juist WEL origineel bent, want er zijn nog altijd meer mensen die geen beestjes verven toch :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. *naar ah gaat om veel kindertoetjes te kopen #voorminstens15euro :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hier nog zo'n moeder :-) Je verhaal is heel herkenbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik ben ook al weer om. Vind die mini's fantastisch. 51 mini's maar gisteren van de 6 mini's al weer de helft dubbel gekregen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. eigenlijk kan ik dit linkje je niet onthouden als ik bovenstaand zie... bij deze (voor meer fluor mini dieren): http://thegoodmachinery.bigcartel.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  13. @Kim: potverdrie, dat had ik ook al bedacht voor het vervolg: verschillende kleuren en stippels enzo. Zo zie je maar weer: alles is al een keer gedaan. Maar goed, dat moet me maar niet weerhouden...

    BeantwoordenVerwijderen