zondag 20 mei 2012

prentje en het kabouterhuisje

Het is niet gelukt; om het huisje zwart-wit te houden. Daarvoor hou ik simpelweg te veel van kleur. En toen ik dit kussen zag, van een of ander Scandinavisch merk, was ik om: 
In eerste instantie was ik verder gefietst, maar aan het eind van de middag heb ik het toch opgehaald.

En de uilenkapstok doet het ook goed:
Man is druk bezig de deur te repareren. Het huisje is heel oud, en de houten deur stort in. (De Rice-mat is trouwens ook ernstig verkleurd, net als het vliegengordijn. Maar dat vind ik ook wel weer wat hebben. Het hoeft allemaal niet zo strak).
Man belt met de bouwmarkt of ze kant-en-klare deuren verkopen. Als hij de maten doorgeeft, is het even stil aan de andere kant van de lijn. 
Dan vraagt de verkoopster: 'is het soms een kabouterhuisje?'

Ja, dat is het. Een kabouterhuisje vlakbij zee. 's Avonds lopen we vaak even naar de kust. Ik hou van het pretentieloze kustplaatsje:
Man moet werken op vrijdag, en Zoon en ik maken een lange fietstocht. We stoppen even bij de Berenkuil, rustplaats voor vermoeide wandelaars en fietsers.
Het zijn de ankers van mijn jeugd, en nu zie ik ze door de ogen van Zoon.
Het is ons tweede thuis. 

7 opmerkingen:

 1. WaW-een eigen klein strandhuisje-kan je niet vertellen hoe dol ik ben op de zee-zet me er neer en ik ben de hele dag tevree-turen naar het water-spelen met het zand-da's al mooi genoeg. Geniet ervan en mooi om al die "memories" door te geven aan zoonlief-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, je kussen is echt subliem :-) dit is gewoon genieten en kleur ... ik zou ook echt niet zonder kunnen.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Genieten he.....wij hebben een heerlijk huisje achter een duinenrij....ik kan me dus helemaal voorstellen hoe blij jullie hiermee zijn :-)
  -x-Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou van kabouter huisjes ;)
  Dat kussen is te gek!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aha ! Leuk ! Bekende plekken die voorbij komen...
  Ik vroeg me altijd al af waar je huisje stond...
  Camperduin dus ( of in Schoorl?)
  Vlakbij dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou jaaaaa, ik scrol door je blog, zie ik opeens 'De Berenkuil'!! Dat is de plek waar we vorig jaar tijdens onze vakantie na uuuuuuuuuuuuuuren door de regen lopen (met dametjes op nek respectievelijk rug) aankwamen!! (er stond namelijk aan het begin van onze route niet hoever het lopen was) Jullie hebben dus een 'kabouterhuisje' in Schoorl/Kamperduin? Gaaf!!!!!!!!! Wij stonden vorig jaar op camping De Kolibrie in Warmenhuizen, die ken je zeker wel?? Ondanks drie weken regen hebben we erg genoten, het strand is daar heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje, ook een kabouterhuis heeft wel eens een nieuwe deur nodig toch? Wat een super leuke kapstok is dat met die uilskuikens.

  BeantwoordenVerwijderen