dinsdag 28 augustus 2012

prentje en de eenzame sokken

Het leven zit vol mysteries. Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Hoe kan Google binnen één seconde de website vinden die ik zoek? 
En vooral: hoe komt het toch dat van een paar sokken er altijd eentje kwijtraakt? En waar gaan ze toe? Is er een speciale singlemarkt voor sokken? Zetten ze stiekem een contactadvertentie: 'charmante blauwe sok zoekt lieve roze sok om samen op te warmen?' 

Soms vraag ik me ook af of ze samen een code hebben afgesproken. Want net als je die ene enkele, die toch al maanden in de la lag te verstoffen, hebt weggegooid, duikt de ander opeens uit het niets op. Bij voorkeur de volgende dag, als je er niks meer aan kunt doen. Ik zeg het je: ze gebruiken een code, dat kan niet anders. 

Kunstenaar Stef Kreymborg is ook gefascineerd door deze eenzame sokken en besloot er een kunstwerk van te maken. Na haar oproep ontving ze talloze enkele sokken; ze trof ze zelfs aan haar deur aan. 

Het kunstwerk 'Klaagmuur van eenzame sokken' maakt een rondtour door Nederland. Zo heeft het de Tweede Kamer opgefleurd. Ik kwam het in de bibliotheek tegen.

Het heeft iets ontroerends, al die enkelingen bij elkaar. 
Hopelijk vinden ze nog een gelijkgestemde, daar aan die wand.

7 opmerkingen:

 1. Zouden er ook nieuwe paartjes zijn ontstaan? Ik zie toch wel wat sokken die erg op elkaar lijken. Een soort sokken dating kunstwerk. Ik heb hier nog een zielige grijze liggen, ik kan em niet weg doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goed idee van die kunstenaar, dan hebben die sokken toch nog een functie. Ik gooi nooit meer iets weg;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je dat machtig opgeschreven!!
  (dat kan ik dus weer niet , zo leuk schrijven :-))

  Bedankt voor je leuke ,lieve reactie op mijn blogje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf! Mijn sokken zijn trouwens heel blij met elkaar, want zelden tref ik ze alleen. Vroeger nog wel eens, tegenwoordig nooit meer :)

  Het was geen echte bruiloft meer, maar nog wel een ceremonie en taart en ringen en feest... alleen dus zonder handtekening :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. :-)
  (heb er ook nog wel wat liggen, zucht)

  BeantwoordenVerwijderen