woensdag 22 augustus 2012

prentje en Zoon's partijtje

'Wat wordt het thema van mijn feestje?', vroeg Zoon een tijdje geleden geïnteresseerd. 'De natuur', antwoordde ik, vrezend dat hij dat niets vond. Maar tot mijn verbazing knikte hij goedkeurend.

Toen ik dit verhaal later aan mijn collega's vertelde, rolde ze bijna van hun stoel. Het thema! Echt een kind van zijn moeder, concludeerden ze. En dat klopt ook.

De natuur dus. Ik kon los met de decoratielijn van de Hema (hallo, daar zijn we weer) in samenwerking met Natuurmonumenten. Ik was wel zo slim om even wat foto's te maken, voordat acht achtjarigen zich als een stelletje spreeuwen op de hotdogs storten.
En achteraf bleken de bordjes, servetjes en bakjes helemaal overbodig, want die hotdogs schoven ze er zo wel overdwars in. Tijd voor de cadeautjes:
En daarna hup, de auto's in. Want Zoon en ik hadden vorige week samen al even proef gedraaid bij een geweldige natuurspeeltuin in de bossen bij Houten. En daar gingen we nu dus nog meer natuur proeven.
Een van de mooiste plekjes die je kunt bedenken. Met vlinders, kruipbeestjes, paarse bloemen, vennetjes, watervallen en een kast vol bouwmaterialen. Een klein paradijsje dus. 
We deelden de groep in tweeën, zetten een speurtocht uit, maar eigenlijk was dat helemaal niet nodig. Maar goed, ze deden braaf mee, en werden alleen even afgeleid bij de ontdekking van weer een speeltuin vol natuurlijke materialen. 
'Dit was het coolste partijtje ooit', verzuchtte een van de vriendjes in de auto op de terugweg, nadat we alle slippers, kleren, brillen en tassen weer hadden verzameld.
En als u me nu wilt excuseren, ik ga met mijn voeten omhoog op de bank liggen. We made it.

10 opmerkingen:

 1. Ja, machtig natuurlijk, ik had zo mee willen doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou fiew gelukt allemaal! lijkt me toch wel spannend hoor zo'n feestje geven.... stel dat die kids het helemaal niet leuk vinden ofzo (of half stikken in overdwarse hotdogs ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bezig! Ziet er superleuk uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tijmen vond het super. 'Dit was het coolste partijtje ooit' zei hij net :-) Dank!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja dat was inderdaad Tijmen naar wie ik refereerde ;-)

   Verwijderen
 5. Wat een geweldig verjaardagsfeest. Heerlijk om te lezen, en wat fijn voor je dat Zoon en vriendjes zo genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super cool en stoer feest was dat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wow, 10 punten! Lijkt me heel moeilijk om anno nu nog een feestje te organiseren wat kinderen verrast, missie geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Rolden bijna van hun stoel ??? Dit is toch he-le-maal te gek. Ik heb er hier een van 6 jaar lopen, die zou het echt top vinden en wat is de HEMA toch ontzettend gaaf hè, ook al die insecten spullen, vergroot glaasjes en noem maar op, super :-))) en ja, die benen omhoog is vaak wel ff nodig haha.

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen