zondag 30 september 2012

prentje en het einde van het seizoen

Bovenstaande illustratie is een coproductie van prentje & Zoon, 
waarbij het decor is bedacht en uitgewerkt door Zoon

Het vervelendste weekend van het seizoen was aangebroken; we moesten ons huisje aan zee weer klaar maken voor de winter.
Het seizoen op ons campingveldje loopt van april tot oktober, dus dat betekent dat we voor 1 oktober de boel moeten afsluiten. Voorbij weer de kofferbakmarkten vol gekke verzamelingen, de wedstrijdjes in het zand, de smoothies bij onze favoriete strandtent.
Maar hallo boerenkool met worst, herstwandelingen door een gouden bos, sinterklaasvoorpret en koude handen van de sneeuw.
In elk jaargetijde valt immers wel iets moois te ontdekken.

En toch kan ik een gevoel van melancholie niet onderdrukken terwijl we ons weekendonderkomen leeghalen en schoonmaken. Elk jaar ben ik weer verbaasd hoeveel spullen er in zo'n klein huisje kunnen. Ik haal de bedden af, schrob de vloer en ruim alle duin-en strandverzamelingen op, terwijl Man de leidingen afsluit.
Met een auto vol beddengoed rijden we naar huis. We kunnen terugkijken op een fijn seizoen; we hebben genoten.

Maar het duurt altijd even voor ik mijn draai weer gevonden heb thuis. De wasmachine niet, die draait op volle toeren. Omdat de zon ook zondag volop schijnt, kan ik alles buiten hangen.
Ik voel me wat onwennig, loop wat door het huis. Het leven daar lijkt altijd zoveel eenvoudiger. Als de zon schijnt, pak je de fiets en rij je naar het strand. Hier weet ik niet zo goed wat ik moet doen met deze mooie herfstdag.

Ik kijk nog een keer op mijn computer naar de foto's van afgelopen zomer.

En dan is het tijd om af te sluiten.

4 opmerkingen:

 1. Ach zo'n melancholie hè...volgend jaar kom ik graag weer langs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh de zomer is voorbij :-(
  Heerlijke foto,s!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zucht ja...misschien is dat wel wat ik voel, melancholie :) (heerlijk woord trouwens)

  BeantwoordenVerwijderen