woensdag 28 november 2012

prentje en de Verzamelaarsbeurs

Kent u de Verzamelaarsbeurs? Ik was daar afgelopen zondag. Vorig jaar was ik er ook, en ik zat me er al weken op te verheugen, maar zoals dat soms gaat met dingen waar je erg naar uitkijkt, als je er dan bent, valt het een beetje tegen.
Waar het eigenlijk om gaat, is dat je er niet zo goed kunt 'schatzoeken', zoals ik dat maar even noem. Ik zei het al eerder, ik hou van rare markten waar je dan opeens iets prachtigs ziet voor 50 cent. Een gek houten poppetje dat nog van opa is geweest, of een stapeltje kinderboeken dat al jaren op zolder ligt te verstoffen. Dat soort dingen.

De mensen die op deze beurs staan, zijn zich terdege bewust van de waarde van hun verzameling. Zo zag ik bijvoorbeeld een retrospel dat ik deze zomer heb gekocht op de kofferbakmarkt, maar nu voor het tienvoudige bedrag. Gelukkig vond ik een kleine schat; een verzameling prachtige vintage kerstkaarten, waarin houten poppetjes worden gecombineerd met oude illustraties:
Nou zat ik al een paar dagen beneden tegen de steigerhouten onderdelen van het nieuwe bed van Zoon aan te kijken (Man is druk bezig met de schuurmachine en witte beits) en nu dacht ik dat dit een leuke ondergrond kon zijn voor de kaarten. Beetje White Christmas-gevoel. Dus ik pakte mijn Masking Tape van de Hema, en ging enthousiast aan de slag. Helaas hield het niet lekker en stortten de kaarten naar beneden, dus ik had steeds meer MT nodig. Maar goed, de kaarten bleven even hangen, en ik maakte snel een foto.
Toen ik de tape er af wilde halen, trok ik tot mijn grote ontzetting delen van de delicate afbeeldingen mee. En het erge is, ik had al een keer ergens een tip gelezen over dat je MT niet rechtstreeks op je afbeelding moet plakken. Maar ja, ongeduldig hè.

Gelukkig hebben we de foto's nog.

11 opmerkingen:

 1. Schattige kerst kaarten met de popjes :-) Love it !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah wat jammer! Maar wat zijn ze léuk zeg, die kaarten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh! Ze zijn leuk. Jammer van tape (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Ja jammer he van de afbeeldingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ervaar dat eigenlijk meestal wel met de tape van de hema, wat minder bij de mt...
  Maareuh, gave kaarten!!!
  En ja, dat is wel zonde als je er zo op verheugd hebt. (herkenning!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een superleuke kaartjes! Nog nooit gezien!
  Ja de tape van de Hema is wel wat mindere kwaliteit dan de mt tapes hé..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohh ze zijn echt heel gaaf, jammer van de tape. Ik heb ook al een keer vellen van m'n muur getrokken :(

  XX

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ow wat een toestand. ik zeg een nieuw bed, een hele serie wel goede masking tape (vind die van de hema toch wat minder hoor!) en op zoek naar de meer rare marktjes!
  p.s. nog geshopt bij Larie?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh heel gaaf die kaarten.

  Groetjes,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen