vrijdag 9 november 2012

prentje en het behang

Ik had u beloofd dat ik deze week u het muizenbehang zou laten zien, hè. Nou, dat zit er helaas nog niet op.

Het begon zo: Zoon krijgt een nieuwe kamer. Althans, hij houdt zijn oude kamer, maar die wordt gerestyled. De reden hiervoor is de komst van Het Nieuwe Bed. Zoon ligt namelijk nog steeds in zijn juniorbedje en wilde graag een nieuw, stoer bed. Eigenlijk ben ik er zelf ook een beetje debet aan dat hij nog steeds in zijn juniorbedje ligt, het is een wit geschilderd bedje van Ikea en het is zo lief met z'n ronde vormen:
Het doet me altijd een beetje denken aan de bedjes van de zeven dwergen van Sneeuwwitje, kijkt u maar:
Goed, waar waren we. O ja, de restyling. Goed, het bed is besteld; het wordt een hoogslaper van stoer steigerhout. Het is een prachtig bed, maar ik vind het wel jammer dat ik dan niet zo makkelijk mijn eigen dwergje stiekem een kusje kan geven voor ik zelf ga slapen.

Met de komst van Het Nieuwe Bed leek het me ook wel goed om de wand opnieuw te behangen. Niet dat ik de helikopters van Onszelf zat was, maar het was niet zo handig, zo'n muur die in tweeën is gedeeld met een hoogslaper ervoor. Zoon mocht zelf zijn nieuwe behang uitkiezen, en koos voor de robotten van Ferm Living.
Nou is Ferm Living niet geheel toevallig een van mijn lievelingsmerken (tussen ons gezegd: ik wist natuurlijk wel waar ik hem uit liet kiezen. Vrije keuze is prima, maar ik zit toch iets minder te wachten op Pokémonbehang, of behang met brullende dino's) dus we waren allebei tevreden.

Eigenlijk vond ik het wel een goede aanleiding om zelf ook voor onze slaapkamer behang van Ferm Living te bestellen. De lelies die nu de slaapkamerwand sieren, ben ik namelijk behoorlijk zat.
Ik koos voor het behang waar ik al een tijdje een oogje op heb, de Mountain Friends van illustrator Ulrika Gustafsson:
O, ik ben zo fan van haar werk. Als het om illustraties gaat, hou ik van twee stijlen: of heel strak, bijna minimalistisch, zoals de robots van Zoon, of heel dromerig, sprookjesachtig op een niet-te-lieve manier, zoals de muizen. 

Enfin, u begrijpt, ik kan niet wachten tot het behang daadwerkelijk op de muur zit. En daar zit 'm nou net het probleem. Zelf kan ik niet behangen. En Man heeft vorige week Zoon's kamer onder handen genomen, en is er wel even klaar mee. Het staat niet boven zijn prioriteitenlijstje, zo gezegd.

Nu moet ik dus geduldig wachten. En geduld is niet mijn hmm, beste eigenschap. Af en toe probeer ik een subtiele hint te geven ('Wat zou ik vanmiddag eens gaan doen?' 'Wat dacht je van behangen!'). 
Ok, misschien niet heel subtiel.

Vandaag wilde ik uit pure arren moede voor u het behang fotograferen terwijl het nog in de verpakking zit, en kon het zelfs niet meer vinden. Na een lange zoektocht kwam ik het uiteindelijk op zolder tegen. Gedegradeerd tot de afdeling van spullen die we voorlopig niet nodig hebben.
Dat voorspelt niet veel goeds. 
Ik vrees dat ik voorlopig nog onder de lelies slaap.

13 opmerkingen:

 1. Heb je niet nog ergens een vage vlam? Hoef je alleen maar langs je neus weg te zeggen: Ik kwam Vlam laatst tegen en raad es, hij wil wel even behangen voor me. Moet jij es zien ;-)
  (Super behang trouwens, 2x!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, toch de muizen, maar dan in de slaapkamer! Niet meer op zolder leggen hoor. Op het nachtkastje van je man lijkt me een betere plek ;)
  Behang van zoon is leuk!
  Oh en was je niet bang dat zoon niet meer ging groeien in dat kleine bedje? (net zoals bepaalde reptielen in een te klein hok, ha)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. of effe een folder halen bij de bouwmarkt waarin staat hoe het moet, of effe googlen. Ik kom wel helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ...oftewel: dreigen dat je zelf gaat behangen dus. Had ik al gezegd dat ik nog nooit behangen heb? gnagna

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief! Maar dan weet ik dus helemaal niet wat boven mijn hoofd hangt ;-)

   Verwijderen
 5. Die robots zijn geweldig!! En dat muizen-behang is ook prachtig, zelfs op de rol. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind jullie behangpapier prachtig!!
  Zeg maar tegen die man van je dat je bloglezeressen massaal vragen naar een foto van de slaapkamermuur mét dit nieuwe papier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Behangen is echt niet moeilijk. Ik zou het lekker zelf gaan doen! Heb je tenminste muizen in de slaapkamer ipv op zolder:-).

  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi behang, ik ken die illustrator niet, ga eens even kijken :)
  Zo'n hoogslaper is wel superstoer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. lastig kwestie... misschien toch maar een snel cursus behang plakken??
  De robotjes zijn erg cool en het nieuwe bed vast ook! Een hoogslaper opkomen is trouwens ook helemaal niet handig hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig behang! Zowel van Zoon als van jezelf. Helaas kan ik ook niet behangen, anders had ik me graag door je laten uitnodigen :-)
  Misschien moet je de rollen behang zo neerleggen dat manlief er dagelijks over struikelt - uiteraard zonder dat hij zich kan bezeren....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk behang zeg! Ik moest wel lachen om je verhaal...hier gaat t precies zo! Maar dan in de gang; we hebben de helft behangen. En ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor de andere helft erop zit.
  Succes met subtiele hints bedenken..(mijn ervaring; helpt niks!) Ze moeten het idee hebben dat ze helemaal vrij zijn om te bedenken of ze zin in behangen hebben of niet.
  Anders gewoon zelf doen, of ermee dreigen...
  Succes!
  Groetjes, Maaike (frisse rommel)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. stoere robots voor een stoer en lief jochie!!
  Goed keuze!
  En ik ben idd benieuwd wanneer we de muizen uit de rol zien :-)

  BeantwoordenVerwijderen