vrijdag 7 december 2012

prentje en de kerstboom

Ik moet eerlijk zeggen, toen ik 'm net uit de doos haalde, moest ik wel even slikken.
Waarom wilde ik ook al weer een witte kunstboom?
Terwijl ik jarenlang had geroepen dat er alleen een Echte Kerstboom mijn huis in kwam. Dat ik de kerstboom wilde kunnen ruiken, als ik de deur binnenstapte (dat ik de Nordmann van de afgelopen jaren nauwelijks rook, doet daar niet aan af). Het gaat om het principe. En een nepboom ging tegen al mijn principes in.

Maar als ik mijn hysterisch gekleurde kerstversiering uit de vele dozen haalde, detoneerde dat altijd een beetje met het serieuze donkergroen van de boom (en ik hou ook niet zo van donkergroen).
Het paste gewoon niet helemaal. En aangezien ik toch vooral aangewezen ben op de kinderafdeling als het om kerstversiering gaat (ik ben nu eenmaal niet zo van de volwassen zilveren ballen) kon ik net zo goed all the way gaan.

Goed, vorige week zag ik dus in een winkel iets buiten het centrum precies de boom staan die ik in mijn hoofd had. Ik liet me niet hinderen door het feit dat ik op de fiets was en propte gewoon de boom van 1 meter 80 in mijn fietsmandje voorop. Dat ik vervaarlijk slingerde, nam ik op de koop toe.
Je moet wat over hebben voor je boom.

En alsof de weergoden me gunstig gezind waren, sneeuwde het ook nog vanmorgen. Ik zette mijn favoriete kerstcd op (die van Frank Sinatra) en pakte De Doos.
Oef, hij zag er wel erg nep uit zo, met zijn takken naar beneden gevouwen. Even sloeg de twijfel toe.
Maar dapper begon ik het gevaarte in elkaar te zetten, ondertussen zachtjes meezingend met Frank.

Zo, het begon er al iets beter uit te zien. De boom had drie verschillende snoeren lichtjes, ontdekte ik toen ik de stekker in het stopcontact stak en alleen de onderste helft begon te branden.
Een beetje zenuwachtig stak ik de tweede stekker in de contactdoos.
Er gebeurde helemaal niets.
De middelste helft van mijn boom bleef donker. Wat nu?
Terug naar de winkel met de kerstboom opnieuw in mijn mandje, maar nu met 20 centimeter sneeuw erbij, zag ik niet helemaal zitten.
Net toen ik het hele gevaarte de tuin in wilde gooien, ondertussen jammerend dat ik er ook gewoon nooit aan had moeten beginnen, aan zo'n neppend, ontdekte ik dat een lichtje geen lampje had.
Was dit een practical joke van de kerstboom-in-elkaar-zetter? Trillend draaide ik er een reservelampje in en hoera, ook het middenstuk begon te branden.

Nu was ik toch niet meer te stuiten. Ondertussen voluit meebrullend met The Voice hing ik alle takken vol felgekleurde kerstversiering. Dit ging toch wel een echt prentjeboom worden.

En dit is nog maar het begin, mensen.
Want ik heb genoeg kerstversiering om heel Paleis Soestdijk te decoreren.

Hoewel ik vrees dat onze smaak niet helemaal hetzelfde is.

23 opmerkingen:

 1. Leuk!
  Ik heb ook deze witte nepversie!
  Zelfde reden! Komt de versiering beter in uit ...ha ha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, die smaak komt toch best dicht bij de mijne. gisteren nog een doosje ballen in roze, turquise etc meegenomen van albert heijn, en twee kleirige gouden boekjes hangers :) Alleen een witte boom gaat mij iets te ver. Maar wel leuk om op juw blog te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij staat erg mooi hoor! Ik heb helaas een man zweert bij een echte )-:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aha toch gekocht! Ik vind die poes die erin hangt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Totaal niet mijn smaak, haha! Maar tóch vind ik 'm echt prachtig! Kleurrijk en vrolijk. Mooi Kerstfeest!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jij hebt mooie gehaakte versiering! Ik hoop dat er op een of andere manier toch nog een boek vanuit Herentals onder je boom geraakt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mm, misschien moet je volgend jaar een witte echte boom aanschaffen? Het beste van twee werelden! En ik zie buiten opeens overal witte bomen! Of zou dat een tijdelijk effect zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga toch ook voor een echte, maar ik vind hem echt heel gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik geniet mee van jouw boom en het verhaal erachter! Leuk en heerlijk vrolijk zo met al die gekleurde versiering, ik vind het leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik durf dat niet hè, zo'n witte nepperd, hoewel ik vorig jaar een mini roze neppertje voor naast de echte groene heb gekocht. Maar van jouw boom word ik wel heel vrolijk... met zoveel kleurtjes erin... geweldig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hij is wel errug wit idd, maar toch ook wel erg mooi. Ik snap wel het dubbele gevoel. Grappig want ik weet nog dat ik jou vanaf vorig jaar kerst zo ongeveer ben gaan volgen. Ik kwam toen tot de ontdekking dat we best veel dezelfde kerstversiersels hadden! leuk leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow! Dit is geweldig, ik vind je kerstversiering super! Have fun :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw je versieringen zijn prachtig.....ik zit nog steeds in het ik-wil-een-echte-boom-gevoel...hahaha...maar die versieringen zijn moooooooi! xxSas

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw, helemaal gelijk hoor, een goed excuus verzinnen voor blije gekleurde kerstversiering :-) En natuurlijk komt dat beter uit in een witte boom dan in zo'n donkergroene vlek in je huiskamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel erg wit, heel erg cool, 'n echte eyecatcher :)

  Groetjes,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. WAANZINNIG leuk! Ik ben wel van de groene boom met volwassen zilveren ballen, maar dit vind ik veeeeeeel leuker!

  Tree-jealousy..... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind 'm wel erg gezellig. Het geeft mij het idee van een verjaardags kerstboom. ik hou er wel van, zo'n boom vol prul!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw, wat een leuke versieringen heb je.

  Ik ben dit jaar begonnen met wat bontgekleurde versieringen te maken. Maar heb helaas nog niet genoeg voor onze grote boom. Ik ga verder met verzamelen voor volgend jaar en houd jouw boom in gedachten. Geweldig het sfeertje van jouw boom. En je hebt gelijk, in deze witte boom komen je decoraties veel mooier uit.

  Groetjes,
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hallo Prentje, Ik vind em geweldig! Je hebt veel dezelfde versieringen als mij, leuk!
  Ik heb dus zelf maar een boom gemaakt vorig jaar, van gekleurde houten latten, want zo'n groene vind ik niks!
  En die staat er dan ook dit jaar weer gezellig en gekleurd bij! Ik wens je gekleurde feestdagen toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Voor de kinderen heb ik elk jaar nog een echte boom!
  Op koopavond naar het tuincentrum met zijn 3en 1 uitzoeken (op dat moment denk ik altijd waarom was dit ook lweer leuk :-)) wwe proppen hem in mijn twingo wat goed is, zo kan het nooit een enorme boom zijn.
  Dan naar huis kerst muziek op (en dan weet ik weer waarom dit leuk is :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb niets met nepbomen, maar van deze word ik wel héél erg vrolijk en blij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen