zondag 9 december 2012

prentje en de Sissy-Boy kerstmarkt

Ze hadden al gewaarschuwd, van de NS, dat ze met een aangepaste dienstregeling zouden rijden. Maar ik had gewoon heel veel zin om met mijn vriendin naar de Kerst Brocante Markt van Sissy-Boy in Amsterdam te gaan, dus flinke NS die me dan tegenhoudt.

Enfin, ik zal u de details besparen, maar uiteindelijk duurde het 2,5 uur voordat ik op de plaats van bestemming was. (Ok, dat was voornamelijk mijn eigen schuld, omdat ik per ongeluk Amstelplein in plaats van Amstelveld in de reisplanner had ingetoetst, en daardoor bij het verkeerde station was uitgestapt).

'It better be worth it', mompelde ik tegen Zoon, nadat we met drie verschillende trams toch uiteindelijk bij de Amstelkerk op het Amstelveld waren beland.
Laat ik het zo zeggen, de kerststemming was inmiddels ver te zoeken.

Mijn vriendin stond geduldig met haar dochter op ons te wachten. 'Ik stond net naast Twan Huys', zei ze nonchalant. Nou was ze vroeger de oppas van de kleindochter van Annie MG Schmidt, dus ze is niet zo snel onder de indruk. 'Daar staat Chris Zegers', siste ik op mijn beurt. Man, waren wij even op een hippe kerstmarkt beland. Natuurlijk maakte ik geen foto. (Ok, dat deed ik wel, ondertussen fakend dat ik de kerstversiering precies achter hem aan het fotograferen was).
Maar het is te corny om die hier te plaatsen. U zou eens kunnen denken dat ik onder de indruk was van het feit dat ik hier aan mijn warme chocolademelk stond te nippen met half Bekend Nederland.

Wij vermaakten ons opperbest, de kinderen lieten zich schminken, mijn vriendin kocht een rokje, ik een paar houten a-typische kersthangers van de Wijzen uit het Oosten, we aten snert en poffertjes en hadden daarna zelfs nog puf om naar de schaatsbaan bij het Rijksmuseum te gaan.
(Ik geef toe, we stonden niet zelf op het ijs. Alleen om foto's te maken van onze kindjes.)
Ik had nog het Dali-rolletje in mijn Hipstamatic-camera wat een aangenaam vervreemdend effect veroorzaakte, zo met een geschminkt kind op de schaats bij het Rijksmuseum.

Over de terugweg zal ik maar niet beginnen.
Maar dat was niet erg.
De dag was het waard.

8 opmerkingen:

 1. Dat ziet er zeker uit als de moeite waard. Prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geloof wel dat t de moeite waard was he :) Het ziet er in ieder geval erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zet hier neer die foto van Chris! :D Fijn dat het een leuke dag was en geweldige hangers heb je gescoord! Ik ben de kerstdecorettes aan het doen, maar het wil niet vlotten. Ik geloof dat ik zoveel zooi heb dat ik door de bomen het bos niet meer zie (of was het andersom...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee, die houten kersthangers heb ik ook. Vorig jaar gekocht in de opruiming, dus na kerst en nog nooit gebruikt, was het alweer vergeten :-) En ik wist helemaal niet dat ik zo'n hippe kerstmarkt vlakbij had, misschien toch weer eens buiten komen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij bent duidelijk op een hippere kerstmarkt geweest dan ik vandaag, bij mij alleen veel hoempapamuzak en watergolfjes... Ach alles heeft z'n charme, toch :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi je bent grappig!!
  Fijn dat het toch nog goed is gekomen met de dag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het altijd zo jammer dat wij in het Oosten (en daar kwamen nog wel die 3 wijzen vandaan...) niet zo'n mooie markt hebben. Of het nu gaat om Kerst, of welke feestelijke reden dan ook. 'We' moeten er altijd ver voor weg. Maar gezien jouw reistijd... hmmmm... had ik er ook al wel kunnen zijn. Maar misschien dat ik dan 6 uur onderweg was.

  BeantwoordenVerwijderen