donderdag 28 maart 2013

prentje in Barcelona, deel 2: straatkunst

Als je in zo'n mooie stad als Barcelona bent, ligt de kunst op straat. Letterlijk. We hebben dan ook - geheel tegen mijn gewoonte in - geen enkel museum bezocht, omdat er in de straten al zoveel moois te bewonderen is.

Mijn valkuil tijdens citytrips was dat ik probeerde alles te zien, en vervolgens niets écht zag. Ik werkte Top-10 lijstjes van must-sees af, en als ik dan bij nummer 6 was beland, dacht ik al aan nummer 5.

Dit keer hebben we het anders gedaan. Zo hebben we de hele middag doorgebracht in de volkswijk Gràcia, Genietend van terrasjes, winkeltjes, ijsjes, straatkunst en de gemoedelijk sfeer in de wijk. 
Op elke hoek lag weer een verrassing op ons te wachten. Een gek verkeersbord, een mooie etalage, een spontane straatbarbecue. 

Barcelona als openluchtmuseum:
 

9 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo'n openluchtmuseum! En zo onverwachts ook nog een gestencilde Pippi Langkous :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt wel hele moie dingen gezien. Die verkeersborden zijn super

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind Barcelona ook een prachtige stad, zou er graag nog eens opnieuw naar toe gaan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is wat ik liefst doe tijdens een citytrip! Gewoon alle straten en steegjes inwandelen en genieten van alles wat er te zien valt, en vanop een terrasje alle mensen bekijken die voorbij wandelen!
  Mijn fotomap van Barcelona bevat ook een heleboel van deze foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke foto's. De rolluiken in Barcelona vond ik ook een vondst, maar de verkeersborden heb ik nog nooit gezien. Over drie weken ben ik er. Zal mijn ogen goed de kost geven. Heb je ook lekker gegeten? Dat vind ik ook wel een grote attractie tijdens een citytrip.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het schildpadje op de stoeprand vind ik dan wel weer bijzonder. Op zo'n plek, zo'n detail.
  Superfoto's. Ik snap dat je niet een museum bent binnen gegaan als je om je heen al zoveel moois ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Precies zoals ik graag door een stad loop! Heel veel om me heen kijken. Wat zijn jullie leuke dingen tegen gekomen zeg!

  BeantwoordenVerwijderen