vrijdag 12 april 2013

prentje en Paul Rand

Weet u nog dat ik schreef over Couch to 5K, oftewel de transformatie in negen weken van een bankhanger naar een hardloopgodin? Ik was ge├»nspireerd door Aaf Brandt Corstius, die hier een artikel over had geschreven in het Volkskrant Magazine. Volgens Aaf werd je hier een beter mensch van: gelukkiger, fitter en rustiger in je hoofd.
Met gepaste trots kan ik u vertellen dat ik deze week de app helemaal 'uitgerend' heb, en nu dus vijf kilometer achter elkaar hardlopen.
Ongelofelijk.
Drie keer in de week trainen, betekent voor mij drie keer in de week de eerste vijf minuten denken 'hoe heb ik ooit kunnen denken dat ik dit kon?', wat natuurlijk vrij stom is, zeker om dat elke keer weer opnieuw te denken. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik volgens mij de Pipo van de buurt ben, want ik word elke keer ingehaald door veel strakkere types, maar wat maakt het uit. In mijn enthousiasme heb ik hedenochtend de app 5K to 10K gedownload. Jaja.

Maar om nou te zeggen dat ik van het hardlopen nou echt gelukkiger word, betwijfel ik toch. Mijn ware geluksmomenten haal ik toch meer uit illustraties, zoals deze fantastische kinderboeken van Paul Rand.
Paul was een beroemde Amerikaanse grafische vormgever die samen met zijn vrouw Ann een serie kinderboeken maakte, waaronder Sparkle and Spin en I know a lot of things. De teksten hebben een prachtig ritme, maar het gaat mij natuurlijk om de illustraties.
De boeken komen respectievelijk uit 1957 en 1956 maar zijn opnieuw uitgebracht. Gelukkig maar.
Elke keer verbaas ik me er weer over dat kinderboeken die vijftig jaar geleden zijn bedacht zo fris en modern overkomen. Kinderboeken gemaakt door grafische vormgevers zijn daarbij mijn favoriet, omdat hierin mijn beide liefdes samensmelten. Zie alleen al zo'n hoorntje met in het hoekje geschreven: 'Voor alle kinderen die van ijs houden'.

Kijk, daar word ik dan gelukkig van.

1 opmerking:

  1. Wat knap! R-e-s-p-e-c-t! Ik ben nu al enkele weken stevig aan het wandelen en vraag me steeds af of ik zou kunnen hardlopen... ik durf het nog niet aan :)
    Mooi die illustraties! Mijn favoriet; de mier met aardbei!

    BeantwoordenVerwijderen