woensdag 8 mei 2013

prentje in de Spelerij

'Laten we iets leuks doen in de meivakantie met de kinderen', stelde vriendin M voor. Dat leek me een goed plan. Ik had vriendin M te lang al niet gezien.

We spraken af voor vandaag. Nu waren de voorspellingen heel Hollands; het kon regenen, maar de zon kon ook gaan schijnen. Ideaal weer voor de Spelerij, zei ik tegen vriendin M. Ik was daar vorig jaar al een keer geweest, en Zoon en ik waren het er over eens: de Spelerij was de vetste speeltuin die je maar kon bedenken. Alle speeltoestellen zijn namelijk kunstwerken die je zelf moet bedienen. Hier geen volautomatische attracties waarvoor je eerst anderhalf uur in de rij moet staan: bij de Spelerij moet je zelf aan de bak. En als het regent, ga je naar de Uitvinderij. Daar kun je figuurzagen, een bootje knutselen, of spatschilderijen maken. Enfin, bekijkt u vooral even het filmpje op de site; het valt nogal lastig uit te leggen. Maar neemt u van mij aan: dit is een geweldig uitje voor u en de kinderen.

Na een fijne dag keek ik in de achteruitkijkspiegel naar Zoon die zoet op de achterbank zat.
'Ik ben zo trots op je', kon ik niet nalaten om te zeggen.
'Waarom?', vroeg Zoon.
'Omdat je zo'n leuke knul bent', antwoordde ik.
'Je kunt beter trots zijn op jezelf', zei Zoon.
'Dat probeer ik ook', antwoordde ik zacht.

Maar ik weet niet zeker of Zoon dat heeft gehoord.
Dat geeft ook niet.

Eigenlijk zei ik het tegen mezelf.

5 opmerkingen:

 1. Prentje wat weer een mooi stukje en ik ben een superfan van Zoon, maar dat wist je.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi geschreven stukje.
  Zoon heeft gelijk: zoals jij alles in functie van hem doet, kan je terecht trots op jezelf zijn.
  Hij klinkt als een vroegrijp kereltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooooooo dit is te grappig! Ik heb zojuist ook een blogje geplaatst over de spelerij waar wij gister waren. en waarin ik jou ook vernoemde omdat ik dat dus een keer gezien had op jouw blog! Hoe lollig is dat? Het was inderdaad echt helemaal leuk daar en wij gaan ook zeker nog een keertje terug. Zal ik dat dan de volgende keer even bij jou melden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lees net bij Merula dat zij ook geweest is... super leuk daar! Onze kinderen kunnen ook heel erg van dit soort dingen genieten... wij dus ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt echt als een super leuke speeltuin! En wat lief die opmerking van zoon!

  BeantwoordenVerwijderen