woensdag 6 november 2013

prentje en de simpele ontwerpen

Hoe meer ik me verdiep in vormgeving, hoe meer ik uitkom bij de kern. Al het overbodige kan weg, wat achterblijft, is waar het om gaat. Als het niet zo uitgekauwd was, zou ik bijna zeggen: less is more. Maar dat doe ik natuurlijk niet.

Zo maar enkele schatten die ik vond afgelopen weken, en die onderstrepen wat ik bedoel. De kaarten van Dick Bruna kocht ik gisteren in de museumwinkel van de Hermitage, waar ik met mijn collega's was. Heel mooi, die tentoonstelling over Franse kunstenaars, maar mijn hart ging pas echt sneller kloppen van de ontwerpen van onze meestervormgever Dick. Ik heb niets met nijntje, of met al zijn neven en nichten in dierenvorm, maar ik hou ontzettend veel van het werk van Bruna before nijntje. De boekontwerpen die hij maakte voor de Zwarte Beertjes vind ik fenomenaal.

Het bakje kreeg ik van mijn medeverkoper op de vlooienmarkt. Het doet me een beetje aan Marimekko denken. Ik ben er heel content mee.

En de bordjes tenslotte vond ik op de Dutch Design Week. Ik kijk altijd met bewondering naar dit soort wegwijzerborden, en ben blij dat ik nu ook van deze borden thuis heb.

Maar dan om van te eten.

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuke bordjes, nog nooit zoiets gezien, behalve langs de weg dan. Ik zag je nieuwe pins al, veel moois zit erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi!!
    Enne ik heb inmiddels ook angela schijf haar '-)

    BeantwoordenVerwijderen