zondag 15 december 2013

prentje en de andere kerst

Soms heb ik van die objecten waar ik "iets mee heb". Dan denk ik: 'dit wordt de kerst van de strakke vormen', of: 'dit wordt de kerst van zwart-wit' of 'dit wordt de kerst van de bergen', of misschien wel alledrie tegelijk. 
Hoe dan ook, ik zag op een van mijn inspiratiezoektochten deze houten berg als onderdeel van een houten stad op de site van Villa Hoera en was verkocht. Het inspireerde me tot het maken van het patroontje op de achtergrond. 
De rest van de set is overigens ook heel fraai. Alle onderdelen hebben magneetjes, waardoor ze aan de schoolbordplaten blijven kleven. 
Het tegenstrijdige van dit verhaal is dat ik eigenlijk bezig was om afscheid te nemen van mijn verzameling houten figuurtjes. Maar de laatste tijd heb ik ontdekt dat grafische vormgeving en houten objecten eigenlijk best samen gaan, vooral als het strakke, grafische houten voorwerpen betreft. 

Wat ik deze aanloop naar kerst vooral merk, is dat ik weg wil van het begaande pad. Het mag afwijkend, graag zelfs.
Toen ik gisteren nogmaals in Amsterdam was vanwege Water Colors, kon ik het niet laten om nog even bij favoriet Vlieger binnen te stappen voor een rolletje zwarte Masking Tape:
Dit is voor mij het kerstgevoel dit jaar. 

Ook al duurt het nog anderhalve week voor het echt kerst is. 

5 opmerkingen:

 1. He ik dacht ook dat jij aan het declutteren was, maar houten speelgoed is voor eeuwig dus hou dat maar goed bij, eu ik vind de bomen ook wel sjiek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die houten boompjes! En als het jou een Kerst-gevoel geeft dan kan alles toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooh! Zo mooi: figuurtjes, je patroontje, foto van Zoon en het meisje!
  (Ja zoiets zou had ik ook wel gewild :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's en mooi om zo tegen het einde van het jaar te ontdekken dat uiteindelijk alles waar je van houdt weer bij elkaar komt, alleen dan misschien op een andere, onconventionele manier.

  Fijne week!

  Liefs,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen