donderdag 23 oktober 2014

prentje en the Art of the Brick

'Ik had jou hier al veel eerder verwacht', zegt vriendin N die ik toevallig tegenkom in het cafeetje van Amsterdam Expo. 'Of kom je voor de tweede keer?'
'De tentoonstelling stond wel heel hoog op mijn lijstje', antwoord ik. 'Maar het kwam er steeds niet van.'

Inderdaad is the Art of the Brick typisch een tentoonstelling voor Zoon en mij. En dus een ideaal dagje uit tijdens de herfstvakantie. Mijn uitdaging zit er vaak in om tijdens onze gezamenlijke uitjes iets te vinden dat we allebei leuk vinden. Het lukt nu al twee dagen achter elkaar. Bezochten we gisteren de Tim Burton-achtige animatiefilm 'Boxtrollen' van studio Leika; vandaag zijn we in Amsterdam voor de tentoonstelling waarin kunst en Lego samengaan.

Nathan Sawaya had het lef om zijn carrière als advocaat vaarwel te zeggen om zich te richten op zijn echte passie: kunstwerken maken van Lego. Hij probeert de essentie van het oorspronkelijk kunstwerk over te brengen in zijn interpretatie, zoals hier het clair obscur van Rembrandt:
Hoewel sommige bezoekers ook weer verbluffend goed zijn in hun eigen imitatie van de interpretatie van de kunst:
Op de een of andere manier stimuleerde deze tentoonstelling bezoekers om hun eigen toevoeging achter te laten, zoals ik hier zag bij een reuze-potlood:
En misschien is dat wel precies wat Nathan Sawaya wilde uitdrukken.


(Meedoen met de Super Give Away kan nog tot en met dit weekend!) 

4 opmerkingen:

  1. Even m'n ogen tot spleetjes geknepen en dan lijkt Rembrandt net een schilderij ipv legoblokjes, prachtig. Bijzondere tentoonstelling!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldige tentoonstelling and I love that picture of your son with The Scream! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er uit als een erg mooie tentoonstelling. Leuk activiteit voor de vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen