zondag 7 juni 2015

prentje en de cabrio

Ik heb niet zo veel met auto's.
Ik reed al jaren in de oude auto van mijn vader, die inmiddels wel zo zoetjesaan aan vervanging toe was.
Dus ik begon iets meer om me heen te kijken op de weg. En viel voor de Fiat 500.
En laten ze nou in april ook nog eens een aanbieding hebben dat je de cabrio-versie kon kopen voor de prijs van een gewone versie.
Ik was verkocht.
In fifties-groen wilde ik hem, tot frustratie van Zoon, die graag een rode wilde.
Afgelopen vrijdag mochten we 'm halen.
We mochten 'm zelf onthullen ('we laten die hoes er gewoon omheen zitten', probeerde Zoon nog).
Na wat telefonisch geruzie met de bank ('Maar ik heb mijn daglimiet verhoogd om te kunnen pinnen'/'Welk daglimiet dan?'/Hebben jullie dan meerdere daglimieten?'/Ja, mevrouw (zucht) we hebben er wel drie'/'Maar dat staat toch nergens?) mocht ik van verkoper Hans - we waren inmiddels ook op de hoogte van de namen van onze kinderen en (zijn) kleinkinderen - de auto meenemen, om thuis met internetbankieren het geld over te maken.
Gelukkig maar, want inmiddels was de oude auto van de verzekering af (ik zal u de details besparen hoe dat ging - mijn hardhorende vader in het ene mobieltje, die in de oren van de verzekeringsmevrouw op het andere mobieltje tetterde dat hij zijn goedkeuring daarvoor verleende en wat zijn geboortedatum was - ' heeft u dat gehoord? vroeg ik nog aan de verzekeringsmevrouw nadat ik de telefoons weer van elkaar af had gehaald. 'Nee', antwoordde ze droog, 'maar ik geloof het wel').
Enfin, het had allemaal wat voeten in de aarde, maar toen mocht ik 'm meenemen.

Ik had inmiddels ook afscheid genomen van de oude auto ('mam, het is maar een auto hoor, hij leeft niet') maar ik deed net of ik dat niet hoorde.
Ten eerste ben ik ongelofelijk slecht in afscheid nemen, of het nu om mensen gaat (ok, daar ben ik nog slechter in) of om dingen waar ik lang van gebruik van heb gemaakt.
En daarnaast, het deed me ook wat omdat ik ook steeds meer afscheid neem van de vader die ik ooit had. Zijn mobiliteit is inmiddels beperkt tot de bank en dat doet pijn.
Liefde is ook loslaten.
Enfin, met wat door elkaar gehutselde gevoelens stapte ik in de cabrio, naast een juichende Zoon.

En toen begon het te regenen.

7 opmerkingen:

 1. Weer een belevenis met een lach en een traan! Heel veel veilige en fijne kilometers gewenst met je nieuwe auto. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie! Ik wens je veel zonnige dagen toe zodat het kapje open kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha nee regen!? dat meen je niet na al dat gedoe! Had de vriendelijke verkoper al wel uitgelegd hoe het dakje dicht moest ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Neeeeeeeee! Ik krijg die van mij morgen, uiteraard in dezelfde kleur, min dat open dakje :-(
  Ik had een hele fijne lieve auto maar toen een manspersoon het naliet even in zijn spiegels te controleren of er iemand achter hem zat reed hij vervolgens zo op mijn auto in die daarna total loss werd verklaard. De dag dat ik mijn auto naar de garage reed waar deze opgekocht zou worden door een hopelijk liefdevolle man die er nog wat wonderen mee gaat verrichten stond ik met tranen in mijn ogen en overwoog ik een laatste knuffel waarop ik me inhield vanwege alle aanwezige stoere mannen die dat ongetwijfeld niet zouden begrijpen. Ik zei gedag tegen mijn allereerste auto en stapte verdrietig in de auto van mijn man waarmee ik geen enkele emotionele band heb. Nog steeds als ik eenzelfde soort als mijn auto zie rijden is daar mijn pruillip en het gemis. Tot hopelijk morgenochtend, de dag dat mijn nieuwe bolide vriendinnetje en ik kennis maken, je geeft tenslotte ook een beetje je vertrouwen aan de auto waar je vele kilometers mee zal afleggen..
  Zou toch leuk zijn als we elkaar eens treffen, on the road, ik ben die druk zwaaiende blondine die nét boven het stuur uitkomt.. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wens je heel veel fijne kilometers in je prachtige nieuwe auto.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel herkenbaar, moeite met afscheid nemen! Maar wat een knapperd kreeg je in de plaats, geniet er van!!!

  BeantwoordenVerwijderen