woensdag 31 maart 2021

prentje en de hokjes

Wat ik zo fijn vind aan de jeugd van tegenwoordig, is dat ze minder in hokjes denken. 

Zo was ik vorige week jarig. Van Zoon kreeg ik een LEGO-camper ('Ik zocht naar een LEGO-caravannetje, maar die hadden ze niet'). Op de verpakking had hij zoiets geschreven als: 'je bent nooit te oud voor LEGO, ook niet als je als moeder 49 wordt'. 

Een LEGO-camper; hoe geweldig is dat als cadeau? Dan krijg je toch weer helemaal dat blije gevoel van vroeger als kind terwijl je nieuw speelgoed uitpakt? 

Oooh, en dan zit er ook nog een LEGO-baby in; ook op de verpakking gedragen door een soort hipster-vader in een draagzak op zijn buik. Ook LEGO gaat met zijn tijd mee. 
Van de vriendin van Zoon kreeg ik tietensokken ('Simply the Breast'):
En van mijn lief tot slot een vintage ram van Aarikka. Ik had er op geboden op Marktplaats, maar werd overboden. Laat mijn lief nou een van de overbieders zijn. Extra leuk omdat we allebei Rammen zijn als sterrenbeeld (en ja, dat botst wel eens; maar dat is helemaal niet erg, heb ik inmiddels geleerd).

Een LEGO-camper, borstensokken en een houten seventies ram; wat een topcadeaus. Wat hebben mijn dierbaren zich goed in mij verplaatst.

Helemaal blij zetten Zoon en ik een paar dagen later de LEGO samen in elkaar ('ik hoopte al dat je dat zou vragen'). We delen samen onze fijnste LEGO-herinneringen. 'Voortaan geven we elkaar met kerst LEGO cadeau', zegt Zoon resoluut, wat ik volmondig beaam. 
Fijn zo, even weer eens een momentje met z'n tweeën.  Hij vertelt ondertussen honderduit over zijn creatieve school. Zoon's vriendin blijkt als hetero in de minderheid te zijn in haar vriendengroep. Hoe heerlijk dat je als puber gewoon kunt zijn wie je bent, zonder standaardhokjes. 
Een klasgenoot twijfelde nog over zijn gender. 'Ik vroeg hem hoe ik hem moest aanspreken', zegt Zoon. 
'En?', vraag ik als immer progressieve moeder. 

'Hij zei: "dat zoek ik na de toetsweek wel uit".'

12 opmerkingen:

  1. G E W E L D I G. Alles, je cadeau's, het moment, en het gesprek over de vrijheid van gender. Zette jij ook altijd de Lego in elkaar toen je zoon klein was? Ik zette het de avond van te voren in elkaar, en pakte de doos in. De eerste keer namelijk dat de oudste iets kreeg op een morgen dat hij naar school moest, vond hij het niet leuk dat hij er niet mee kon spelen. Daarna deed ik het altijd de avond ervoor en konden ze direct spelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, bij ons was het juist andersom, Jeanette! Als het in elkaar was gezet, was de grootste lol eraf...

      Verwijderen
    2. Na een paar dagen haalden ze het weer uit elkaar, en deden het dan zelf weer in elkaar. Maar oh, dat je er direct mee kon spelen, ik vergeet die gezichtjes nooit.

      Verwijderen
  2. Nog een dikke proficiat: voor je verjaardag en voor de fijne mensen om je heen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een fijne verjaardag en originele cadeaus. Twee dezelfde sterrenbeelden. Ze versterken elkaars zwakheden maar ook elkaars sterke punten. :-) Wij zijn twee weegschalen en komen nooit tot een besluit, hebben daar inmiddels oplossingen voor, gaan georganiseerd op wandelvakanties en hebben een personal dresser. Wij praten van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en houden van harmonie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. O ja wat een leuk voornemen om elkaar jaarlijks LEGO te blijven geven. Doen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. O ja wat een leuk voornemen om elkaar jaarlijks LEGO te blijven geven. Doen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo allemaal, u bent op zoek naar een professionele binaire, forex- en Bitcoin-makelaar / -manager die u zal begeleiden en helpen bij het beheren van uw transactie en u zal helpen om binnen zeven dagen zinvolle winsten te maken, neem nu contact op met TD Ameritrade voor uw investeringsplan. om uw verloren investering in bitcoin / binair terug te krijgen Neem nu contact met hem op via whatsaap (+12166263236) of neem contact met hem op via zijn e-mailadres: (tdameritrade077@gmail.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo dames en heren, heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

    Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te voltooien? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer informatie, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een bericht rechtstreeks op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

    Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het vervullen van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

    Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
    * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
    * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
    * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
    * Flexibele rentevoet - Betaalbare rentevoet van 3%.
    * Hoge goedkeuringspercentages - u heeft 99,9% kans om de lening te krijgen
    * Flexibele terugbetaling - U moet de terugbetalingsdatum kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
    * Eenvoudige online applicatie.
    * Persoonlijke begeleiding en expertise.
    * Geen verborgen kosten

    Loop een kans niet mis door een gebrek aan financiële middelen. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

    Voor meer informatie over ons leningsaanbod kunt u ons uw leningsaanvraag sturen via
    E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp / Telegram: +447903159998

    Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Stop met huilen als je geliefde je verlaat voor een andere vrouw, ik weet hoe het voelt als de persoon van wie je houdt respecteert, ik weet hoe ik me voel toen mijn man me verliet voor een andere vrouw, maar nu is hij terug bij mij, hoe ? Ik neem contact op met Dr. Sacre, een machtige man die zijn kracht gebruikt door gebed en breng mijn man terug, hij gebruikt geen kwade kracht, maar hij bidt, en je geliefde zal bij je terugkomen WhatsApp +2349076034359 of hem een e-mail sturen doctorsacrehealing@gmail.com voor hulp, hij zal je helpen

    mevrouw Vilja

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoe u uw ex-minnaar/partner/vriend/vriendin/vrouw of echtgenoot terug kunt krijgen?

    Het breekt mijn hart om te weten dat mensen zo veel pijn hebben dat ze wanhopig hun liefdesleven terug willen krijgen. Voor iedereen die nu pijn heeft, ik wil dat je je geen zorgen meer maakt, want je ex-minnaar/partner zal bij je terugkomen zodat je je weer heel kunt voelen en dat meen ik echt. Toen mijn vrouw me verliet, was Lord Zakuza de man met wie ik contact opnam die me hielp om mijn vrouw binnen 48 uur terug te krijgen met zijn krachtige spreuk en ik kan nooit de dag vergeten dat ik Lord Zakuza bedoelde, want zijn spreuken verrichten GROTE WONDEREN. Neem nu contact op met Lord Zakuza, want hij is als een God op aarde die je EX-liefhebber binnen 48 uur terug kan krijgen met zijn krachtige spreuk. Via onderstaande gegevens kunt u met hem in contact komen.


    WhatsApp/bel/sms: +1 740 573 9483
    Website via: lordzakuzaspells.com
    E-mail via: Lordzakuza7 @ gmail. com

    BeantwoordenVerwijderen