dinsdag 7 augustus 2012

prentje en de nautische musea

De dag voor onze vakantie vierden we mijn schoonvader's zeventigste verjaardag. En omdat hij zo boten houdt, had ik bedacht dat het leuk zou zijn om naar het scheepvaartmuseum te gaan. En mensen, dat was ook leuk. Ook als je niet eens zo into de boten bent. (En dan heb ik het niet alleen over de museumwinkel; want die was helemaal om je vingers bij af te likken. Ik kocht er onder andere bovenstaande kaart).

Het museum zelf is namelijk ook bijzonder aantrekkelijk. Trek er wel een hele dag voor uit, want wij arriveerden 's middags en hebben uiteindelijk maar de helft van de exposities kunnen bezichtigen.
Heel leuk voor kinderen ook, dit museum. Kijk alleen maar even naar deze kinderflyer, dan weet je dat het ook wat betreft de vormgeving snor zit. Dit is toevallig de Engelse, die vind ik mooier en de Nederlandse was nogal verkreukeld.
Entree van een kindertentoonstelling:
Kijk nou even. Hoe Tim Burton is dit? Zeeverkleedkleren in fluorkleuren! En dan dat achtergronddecor hè. Daar word ik erg blij van:
En dan zijn we er nog niet wat betreft die nautische musea. Want op Texel bezochten we deze vakantie Kaap Skil, ook een aanrader en helemaal van deze tijd.
Wie had dat nou gedacht, dat die scheepvaartmusea van tegenwoordig zo hip zijn?

6 opmerkingen:

 1. Dat lijkt me supergaaf ja. Maar wij waren dus in Vlissingen in het scheepvaartmuseum en dat was gewoon heel duf. Dus daar zou ik niet heen gaan:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nee dat had ik idd niet verwacht! we moeten eerst nog naar de spelerij (maar het regent zo vaak)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk en als je toch bezig bent het maritiem museum in rotterdam is ook geweldig!
  Groetjes lisette

  BeantwoordenVerwijderen