donderdag 7 juli 2011

prentje en Heidi

Sinds mijn bezoekje aan de Adelheid-stand op de kleine fabriek ben ik into Heidi. Tja, hoe gaat dat met inspiratie. Je ziet ergens iets, dat associeer je met iets anders en dat blijft dan een tijdje hangen. Althans, zo gaat dat bij mij.

Na mijn bezoek zondag googelde ik op Heidi en kwam ik tot mijn grote verbazing op de site van Studio 100 uit. Wat blijkt nu, die slimme Belgen hebben al mijn jeugdhelden opgekocht om te verwerken in hun commerciƫle parken. Ook Maja de Bij moest er aan geloven (ik was ook een periode into Maja).
Van schrik photoshopte ik Heidi in de kaart die ik van Adelheid had gekregen. Een open-klap-kaart waar ik heel lang naar kan kijken. Ik ontving ook nog een hertjes-broche van ze zogenaamd-voor-Zoon maar die ga ik natuurlijk zelf dragen. U kent me.

Ergens moet ik nog een plastic Heidi-poppetje hebben in mijn schatten-van-vroeger-doos. Naar die doos ben ik nu al dagen op zoek in ons hevig georganiseerde huishouden.  

En ondertussen werk ik ook gewoon, hoor. Maar ook daar steekt Heidi haar frisse kopje om de hoek. Gek toch, hoe iets rond kan zingen. Zo hoorde ik mijn collega-met-dezelfde-interesses van de week opeens tijdens een teamoverleg zeggen dat ze laatst samen met haar zus een Heidi-dvd had bekeken. Ik veerde meteen op. 'He, ben jij ook into-Heidi?', zei ik verrast.
Inmiddels kijken andere collega's nergens meer van op. Die kennen ons. 

Voor het eerst sinds jaren zie ik ook opeens een vakantie in de bergen helemaal zitten. Inspiratie doet vreemde dingen met een mens.

En dezelfde dag kreeg ik een ontwerpopdracht voor een kerstkaart. Het wordt waarschijnlijk iets met bergen en hertjes.
En een klein meisje.

Nu eerst dat verdraaide poppetje maar eens vinden.

8 opmerkingen:

 1. Ik verdenk studio 100 van totale overname van de wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahhhh, hoe zoet. En dat "bleib mir treu" maakt het helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh! Heidi! Vanochtend ook weer gezien op Kindernet. Ik ben verslaafd. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap het helemaal....ik ben ook altijd wel in voor wat Tiroler invloeden (ben in Oostenrijk verwekt ! of is dat teveel informatie ;-)
  Wij hadden vroeger een LP van Heidi en Clara, grijsgedraaid!!
  ♥Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooooooooooooo dat hertje echt schattig (als ge hem weg doet het adresje = Marie-Lu !!!

  groetjes
  Marie-Lu

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Rosalie: ik heb het net ook op Kindernet gezien! Ik wist niet eens dat we dat hadden. Zoon riep opeens: 'Mam, dat meisje dat jij zo leuk vindt is op tv!'

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zag laatst ook weer een aflevering van Heidi, en Maja de Bij, Vrouwtje Theelepel, David de Kabouter.....zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jaaaa! Heidi! Vanmorgen nog gezien, al vroeg ik me af of de belgen ons ook nagesynchroniseerd (Schrijf je dat zo?) hebben? Hoorde de tante van Heidi zeggen: "Ik heb een Job in de stad!" Een JOB?!? Huh.

  En inderdaad, het feest der herkenning je blog!
  Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen