zaterdag 23 juni 2012

prentje en de Verkadefabriek

Omdat Zoon gisteren klaagde over pijn aan zijn been nadat hij iets te enthousiast gebruik had gemaakt van de stormbaan op het Zomerfeest afgelopen donderdag, hoefde hij gisteren niet naar school.

Maar na zo'n dag samen thuis waren we wel weer even toe aan iets anders. Alleen had hij nog steeds een beetje pijn met lopen, dus ons huisje aan zee viel af.
Nu heb ik als cinefiel Zoon al flink aangestoken: we gaan graag naar de bioscoop samen. En sinds een tijdje hebben we daar een extra laag aan toegevoegd: we gaan naar films die net in première gaan, en nog niet overal draaien. Nog voor de recensie in de krant staat, zeg maar.

Onze keus viel dit weekend op Brammetje Baas. Er zijn drie bioscopen in Nederland waar deze vandaag in première ging, waaronder de Verkadefabriek in 's Hertogenbosch. Kwam dat even goed uit: daar wilde ik al een tijdje naartoe, en bovendien hadden ze een parkeerplaats naast de bioscoop, zodat Zoon niet ver hoefde te lopen.

Wat een geweldige plek, die Verkadefabriek. Er worden geen koekjes meer gemaakt, maar het is nu een soort van culturele ontmoetingsplaats geworden met een theater, bioscoop en restaurant.
Ik laat u even wat beelden zien:
En ook buiten is het feest:
Zou ik bijna de film nog vergeten. Brammetje Baas is een heerlijke film, vol visuele vondsten, over een druk jongetje dat ook een beetje moe wordt van zichzelf.
Zo'n fijne film in zo'n mooie omgeving is een feestje voor alle zintuigen. (Tja, we waren in Den Bosch tenslotte, dus ik kon deze jongen ook niet weerstaan):

12 opmerkingen:

 1. ja dat is dan weer een beetje hier in de buurt en dus bekend terrein! Fijne plek he!? Het lijkt me een leuke film.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke plek! Is die parasol ook te koop? Die zou het in mijn tuin vast ook goed doen :)
  Fijn zo met je zoon op stap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee hallo de volgende keer wel mij meevragen he ;-)!! Daar wil ik ook al zo lang naar toe. En naar die film ook. (Maar vooral naar die Bossche Bol.)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, dat is bij mij om de hoek! (maar ik ga daar echt niet vaak genoeg heen moet ik eerlijk zeggen..)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gezellig om samen naar de film te gaan. Ik heb echt geen idee wat er tegenwoordig draait. Ik weet nog wel dat mijn eerste film in de bioscoop de Kleine Zeemeermin was.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He, leuk dat je in de Verkadefabriek bent geweest, kom ik ook regelmatig. Erg leuk stekkie en lekker eten :)

  Groetjes,
  Rosalie van StudioZakka

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow dat ziet er super uit....hup op onze to-do-list van cultuur opsnuiven! xxSas

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je krijgt de Sunshine Award van me! Omdat ik graag even bij je kom kijken. Kijk je even op mijn blog voor hoe en wat?!
  Groet Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha logisch, had ik ook niet kunnen weerstaan en wat ziet het er daar te gek uit zeg, wow.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk! Ook ik woon daar vlak bij en het is inderdaad een superplek! Ook met kinderen, maar ook om zelf lekker te borrelen. Ik ga de film onthouden, vinden mijn zoons vast ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen