zaterdag 16 juni 2012

prentje en de stad

Het weer kon twee kanten op. De grote vraag vandaag: gaan we naar ons huisje aan zee of naar de stad? We kozen voor het laatste (ook omdat we nog geen vaderdagcadeautje hadden.)

Toevallig zag ik van de week dat er een leuke film ging draaien: Een monster in Parijs. Een animatiefilm over een monster in het Parijs van 1910.

Dus daar gingen we eerst heen. Wat de film bijzonder maakt, is de liefdevolle manier waarop de Franse hoofdstad is vormgegeven.
Het deed me weer beseffen hoeveel ik van de sfeer van bepaalde steden hou (en gelukkig heeft mijn eigen stad ook magische plekken, zie foto bovenaan; de tunnel die Zoon zelf vandaag gevonden heeft).

En wat een toeval: in de boekwinkel stuitte ik op dit boekje:
De vormgever Vahram Muratyan, opgegroeid in Parijs, besloot om een tijdje in New York te gaan wonen en startte een blog om de verschillen tussen de twee steden weer te geven. Deze blog werd een boek, en dat heb ik in mijn handen.
Ik hou van de minimalistische, iconische manier waarop hij de verschillen weergeeft. Er staat niets te veel, en toch is het onmiddellijk herkenbaar:
Alles klopt in het boekje, van het lettertype tot het kleurgebruik.
Fijne inspiratie.

Goede keuze dus, de stad (en zelfs voor het vaderdagcadeautje zijn we geslaagd.)

9 opmerkingen:

 1. Coole tunnel waar je zoontje instaat! En dat boek is inderdaad prachtig! xxSas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi boek! ik zou niet meer stoppen tot ik 'm uit had. Maar dit was vast niet het vaderdagcadeau?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. o een mooie boekenvondst weer! Erg grappig en simpel en dat is mooi. Lettertype ook mooi idd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh crap. Dat boek, daar heb ik ook eens over geblogd, dat was toen nog niet uit. En ik, hè. Ik ging dat natuurlijk meteen bestellen, je kent me. En toen ben ik dat uiteindelijk vergeten, dus. Hmpf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het boek voor mijn moeder gekocht!! Ze werd vorige maand 70 en heeft in haar jonge jaren zowel in Parijs als New York gewoond, een perfect cadeautje dus. Ze is er superblij mee, dus nogmaals dank voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen