woensdag 3 april 2013

prentje en de Maanman

 'Naar welke film zullen we morgen gaan?', vraag ik Zoon vrijdagavond. Samen bekijken we een aantal trailers. 'Ik weet het niet zo goed, welke vind jij het leukst?', vraagt hij aarzelend.

Ha, ik heb al een duidelijke favoriet. Als er in een van mijn lievelingsbioscopen een film draait die gebaseerd is op een kinderboek uit 1966, hoef ik niet lang na te denken.

'Ik wil wel naar Het mannetje van de maan', zeg ik. 'Maar ik vroeg het jou eerst.'
Zoon twijfelt tussen The Croods en Het mannetje van de maan.

'Naar Het mannetje', zegt hij dan resoluut. Verbaasd kijk ik hem aan. Ik had mijn geld gezet op het meer commerciëlere Croods. Is hij me nu aan het pleasen? 'Nee, echt', zegt hij. 'Die lijkt me hartstikke leuk.'

De volgende dag gaan we samen naar 't Hoogt. Ze hebben een geweldige actie: Films en Flensjes. Voor tien euro kun je flensjes eten, een drankje drinken én naar de film.

Het mannetje is een heerlijke film. Even onthaasten met mellow jazzmuziek, en de fantastische tekeningen van de Franse ontwerper en illustrator Tomi Ungerer die prachtig tot leven komen.
(U kunt hier de trailer bekijken).

En natuurlijk kon ik het niet nalaten om meteen een zoektocht te beginnen naar het oorspronkelijke boek uit 1966. Die heb ik gevonden, in uitstekende staat.
Ik hou van de heldere kleuren en vond zelfs nog een zwierend Roodkapje in het boek.

Nu schijnt er ook een Tomi Ungerer museum in Straatsburg te zijn, de plek waar hij vandaan komt. Een 'International Center of Illustration', met werk van onder andere Saul Steinberg.

Dat had ik weer beter niet kunnen weten. 

6 opmerkingen:

 1. haha ja soms is het beter om maar niet van alles te weten (en daardoor te willen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Films en Flensjes. Sounds like a plan :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net de trailer bekeken. Het verhaal was bij mij niet bekend, (Niet in boek, niet in filmvorm) maar ik vind het erg goed! Uiteraard draait hij niet bij ons in de buurt (ook dat heb ik even bekeken....) Zucht... We wachten maar weer op de dvd-versie.
  Was je zoon achteraf blij met z'n keus? En dat je het boek ook nog hebt weten te bemachtigen. Bofkont!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk.
  En Films en Flensjes...
  ik ga m'n buurjongetje lenen!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt reuze gezellig! Prachtige illustraties :)

  BeantwoordenVerwijderen