zondag 14 maart 2021

prentje en de droom

Als ik vroeger fantaseerde wat ik later wilde worden, kwam er een beeld naar boven. Ik wilde een (houten) product op de markt brengen, waar ik zelf verliefd op zou zijn. En dan zou ik zelf het hele proces in handen hebben; van produceren, tot de vormgeving, de verzending: alles zou kloppen. Een totaalconcept. (O, alleen dat er dan internet zou zijn; dat zat niet in mijn beeld).

I did it.
Alleen in mijn droom waren het kindermeubels, en in de werkelijkheid zijn het hangtieten geworden. 
Ik hou van roze. Ik hou van rond. Ik hou van het contrast tussen mat en glans. Ik hou van hout. Ik hou van de combinatie 'voor de leuk' en praktisch. Ik hou van wandknoppen. Ik hou van minimalistisch. Ik hou van producten die iets toevoegen aan je interieur; zogenoemde 'conversation pieces' die je huis persoonlijk maken. Waarmee je laat zien wie jij bent.
Mensen die me al lang volgen, herinneren zich misschien dat ik jaren geleden al zoiets aan de muur had hangen; dit is eigenlijk de verbeterde versie. Ik denk dan ook dat ik al heel lang zoiets in mijn hoofd heb, het kwam er alleen nog niet uit. De wand in mijn gang hangt vol met dit soort ontwerpen. Herinnert U zich de tietpompons nog? De trekpoppen? Gek ben ik op contrast. Dol op een tikkie uitdagen. Het hoeft allemaal niet zo braaf.
Jarenlang was ik op zoek naar mijn product. Ik voelde dat ik in de buurt zat, maar ik was er nog niet. En nu heb ik mijn product gevonden. Of heeft het product mij gevonden? Ik weet in ieder geval dat ik onder de douche stond, zoals vaker een beetje mijmerde wat mijn product zou zijn en het opeens wist: de hangtiet. Ik ging de hangtiet op de markt brengen. Een wandknop die elke muur opvrolijkt. Speels en non-conformistisch tegelijk.
Het werd een zoektocht naar de juiste materialen. De juiste kleuren. Ik bestelde alles wat ik in mijn hoofd had: mooie kartonnen doosjes met roze vloeipapier. Ontwierp de huisstijl. De website. De kaartjes. Twee verschillende stempels. Stickers in verschillende maten. Alles kwam bij elkaar wat mij prentje maakt. Design. Fotografie. Vormgeving. Tekst.
En o ja, en het product zelf. Dat moest er ook nog komen.
Het ging met vallen en opstaan. Met bloed, zweet en tranen. Want in mijn hoofd was ik al bezig met verschillende variaties, maar de eerst hangtiet moest nog worden gemaakt.
Dat was meer werk dan ik dacht. Elke keer opnieuw stond ik te schuren, te spuiten en te lijmen. In het schuurtje tijdens het koudste weekend van het jaar, maar ook af en toe lekker in het zonnetje. Ik dacht in een weekend wel klaar te zijn; het werden een paar maanden.
Gelukkig kreeg ik hulp van de leukste man van de wereld, die dan ook nog toevallig mijn eigen lief is. Die van de eerste minuut in mij en mijn product geloofde. En die zelf maar zijn eigen schuur indook om me te helpen. Die het eerste paar trots in zijn huiskamer heeft hangen, maar ze eigenlijk overal in huis wil.
Ook de rest van de inner circle was enthousiast, Zoon voorop. Kwam er een vriend langs, dan vertelde hij dat zijn moeder een eigen bedrijf was begonnen ('ga je nu ook VVD stemmen, mam?' Ja, we lachen wat af hier). 
En antwoordde ik een beetje besmuikt op de vraag wat voor bedrijf dan: 'productontwikkeling', dan zei hij doodleuk: 'mijn moeder maakt hangtieten!'.
Enfin. Ze zijn er. U vindt ze hier
Ik wacht nog maar even met aanmelden bij de Kamer van Koophandel, dus er is nog geen iDEAL-koppeling. Een mailtje volstaat.
Natuurlijk hoop ik dat het een succes wordt. Maar al verkoop ik er geen één; de afgelopen maanden had ik niet willen missen. 
Ik heb mijn droom waargemaakt.

11 opmerkingen:

 1. Wat ben je toch een geweldig creatief mens!!
  Fantastisch!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, lieve Alet en ook voor je bestelling. Ze zijn op weg naar Frankrijk!

   Verwijderen
 2. Geweldig dat het eerste product er is. Ik vind ze superleuk. Succes met de verkoop gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo grappig! Ik ga nadenken of ik de roze of een naturele variant wil, als je die in je collectie aanbiedt. Groeten van Ingrid / Katrien uit de bibliotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geweldig Katrien! En te grappig dat je mij herkende op het filmpje voor de bibliotheek. Ik hoor het van meerdere kanten :-).

   Verwijderen
 4. Super, het lijkt me fantastisch om een eigen product te hebben ... Veel succes !!!
  Marcella

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha ik ga hier zo goed op! Van die concepten die helemaal kloppen. Van naam tot vormgeving en verpakking.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo allemaal, u bent op zoek naar een professionele binaire, forex- en Bitcoin-makelaar / -manager die u zal begeleiden en helpen bij het beheren van uw transactie en u zal helpen om binnen zeven dagen zinvolle winsten te maken, neem nu contact op met TD Ameritrade voor uw investeringsplan. om uw verloren investering in bitcoin / binair terug te krijgen Neem nu contact met hem op via whatsaap (+12166263236) of neem contact met hem op via zijn e-mailadres: (tdameritrade077@gmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Stop met huilen als je geliefde je verlaat voor een andere vrouw, ik weet hoe het voelt als de persoon van wie je houdt respecteert, ik weet hoe ik me voel toen mijn man me verliet voor een andere vrouw, maar nu is hij terug bij mij, hoe ? Ik neem contact op met Dr. Sacre, een machtige man die zijn kracht gebruikt door gebed en breng mijn man terug, hij gebruikt geen kwade kracht, maar hij bidt, en je geliefde zal bij je terugkomen WhatsApp +2349076034359 of hem een e-mail sturen doctorsacrehealing@gmail.com voor hulp, hij zal je helpen

  mevrouw Vilja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe u uw ex-minnaar/partner/vriend/vriendin/vrouw of echtgenoot terug kunt krijgen?

  Het breekt mijn hart om te weten dat mensen zo veel pijn hebben dat ze wanhopig hun liefdesleven terug willen krijgen. Voor iedereen die nu pijn heeft, ik wil dat je je geen zorgen meer maakt, want je ex-minnaar/partner zal bij je terugkomen zodat je je weer heel kunt voelen en dat meen ik echt. Toen mijn vrouw me verliet, was Lord Zakuza de man met wie ik contact opnam die me hielp om mijn vrouw binnen 48 uur terug te krijgen met zijn krachtige spreuk en ik kan nooit de dag vergeten dat ik Lord Zakuza bedoelde, want zijn spreuken verrichten GROTE WONDEREN. Neem nu contact op met Lord Zakuza, want hij is als een God op aarde die je EX-liefhebber binnen 48 uur terug kan krijgen met zijn krachtige spreuk. Via onderstaande gegevens kunt u met hem in contact komen.


  WhatsApp/bel/sms: +1 740 573 9483
  Website via: lordzakuzaspells.com
  E-mail via: Lordzakuza7 @ gmail. com

  BeantwoordenVerwijderen