vrijdag 30 augustus 2013

prentje in de media

Het is me het weekje wel. In één week tijd sta ik zowel in de Volkskrant als in de Margriet.

Nou moet ik zeggen dat de aanleiding om in de Volkskrant te staan, helemaal niet zo leuk is: ik heb deze zomer een kleine strijd gevoerd tegen Tele2. David tegen Goliath, zo voelde het een beetje.
Ik zal u er niet teveel mee vermoeien, maar een beknopte samenvatting wil ik wel geven: ik gaf mijn oude iPhone aan Zoon omdat ik een nieuwe kreeg bij een ander abonnement. Voor Zoon sloot ik een klein Bel/SMS-abonnement af bij Tele2: voor 3 euro in de maand een aantal bel- en sms-minuten. Dan kon hij me in ieder geval bereiken en ik hem, mocht dat nodig zijn.
Dat pakte iets anders uit. De eerste rekening bedroeg bijna 100 euro, en toen ik belde met mijn vrienden van Tele2, kondigde de aardige meneer van de klantenservice alvast aan dat de volgende rekening meer dan 250 euro zou bedragen.
Wat bleek nu: als je op je oude iPhone niet zelf aangeeft bij je instellingen dat je geen verbinding meer wilt maken met internet, blijft deze toch contact maken en synchroniseren. Dus ook als je een abonnement hebt met 0 MB. Nu moet ik er eerlijkheidshalve bij zeggen dat ik vermoed dat Zoon ook nog wel spelletjes heeft gespeeld, blij met de kans dat dit überhaupt nog mogelijk was. 
Maar goed, om een toch weer een lang verhaal kort te houden, Tele2 reageerde niet op mijn brief om samen tot een oplossing te komen, waarop ik vervolgens naar de Volkskrant ben gestapt, die gelukkig aandacht heeft besteed aan deze zaak. Ik vermoed namelijk dat er nog veel meer mensen zijn die dit niet weten en ook al krijg ik dan geen financiële genoegdoening (Tele2 blijft bij zijn standpunt volgens de regels te hebben gehandeld), ik heb in ieder geval een podium om andere consumenten te waarschuwen. 

Genoeg Tele2-ellende; tijd voor die andere publicatie. Een paar weken geleden werd ik benaderd door de beeldredacteur van de Margriet, of ik beeldmateriaal wilde sturen van mijn blog omdat ze hier aandacht aan wilde besteden. Nu had ik al een keer in de special Margriet More gestaan, maar dit voelt toch nog officiëler. Woehoe, eigenlijk ben ik gewoon best wel trots.

Moeder, ik sta ik de Margriet!

14 opmerkingen:

 1. Oei, die rekeningen... Niet tof!
  Maar het stuk in de Margriet wel, super!!
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat leuk in de Margriet! Daar mag je zeker trots op zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk! (deel 2 van dit logje dan hè)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat verhaal van Tele 2 had ik gelezen! Grappig dat jij dat bent. Niet grappig voor jou natuurlijk! Blijk dus dat je heel erg moet opletten.
  Super dat je in de Margriet staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk het Margiet artikel, helemaal terecht!!
  En fijn dat je er weer bent na je blog-break(je)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. superdesuper dat je in de Magriet staat! Compenseert de tele2 drama een beetje:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ARGH! Maar wel fijn om in de margriet te staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat je weer terug bent in blogland! En mooi anderen te kunnen waarschuwen (ook al helpt het jezelf helaas niet meer :( #tele2).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. He sjiek dat je id margriet staat...straks ben je beroemd en kan ik die druk van de caravan niet meer betalen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat enorm gaaf voor je. De Margriet heeft in dit geval een goede smaak :)

  Liefs,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen