woensdag 1 september 2021

prentje in de Efteling - by night

Twee keer in vijf dagen naar de Efteling is best veel, maar dat kwam zo uit. De kunst is dan om de tweede keer zulke andere dingen te doen, dat het geen herhaling van zetten is, maar een totaal nieuwe beleving. 

Nu vroeg ik me al een tijdje af of het Sprookjesbos ook 's avonds open blijft - als het echt donker wordt. 

Het antwoord is ja. En omdat het al wat later in het seizoen is (de Efteling is alleen deze week nog tot 22.00 uur open) ís het ook sneller donker. 

We waren 's ochtends al in het Sprookjesbos geweest (Efteling = Sprookjesbos, althans voor mij) maar hadden slechts de helft gezien. Daarom sloten we ons bezoek af met de andere helft. 

Pinokkio! Daar waren we nog niet geweest. Ik ben dol op het verhaal van Pinokkio. 

Daar was het huisje van Geppetto al. Helaas was het in het donker gehuld. Ervoor stonden twee mensen, een jongvolwassenen stelletje. De jongen knipperde de zaklantaarn op zijn mobiel aan (daar zou ik nou nooit aan denken, maar ik ga ook al richting 'middelbare leeftijd'). 

En wat denk je: de hele werkplaats was vol leven. Met name de muizen hadden de boel behoorlijk overgenomen (dat heb je met de kat buiten). Er fietste er eentje op een eenwieler op een koord; een andere hing eronder aan een parapluutje. Een drietal speelden een deuntje in een klein theatertje; niet door iedereen gewaardeerd (er stond er een voor met zijn pootjes in zijn oren). Marionetten bewogen voorzichtig hun ledematen. 

'Overdag is het Sprookjesbos geschikt voor kinderen, als het donker is, wordt het... horror', zei het meisje, zich verkneukelend. 

Daar, in het donker, voor het huisje waarin alles bewoog, slechts verlicht door het schijnsel van een zaklantaarn, ervoer ik, fan van duistere Tim-Burton sprookjes, de échte magie. 

4 opmerkingen:

 1. Grote of onverwachte uitgaven kunnen iedereen besluipen. Het krijgen van een persoonlijke lening voor onverwachte financiële problemen kan moeilijk zijn, zelfs zonder een slechte kredietwaardigheid. Waar kunt u terecht als u een lening nodig heeft in heel Europa? Het antwoord is CREDITMUTEL via creditmutelhome@gmail.com!

  Als er onverwachte uitgaven voor de deur verschijnen, laat CREDITMUEL u dan helpen dekking te vinden. Een lening van deze geweldige organisatie kan de oplossing zijn die u nodig heeft om te voorkomen dat u overweldigd raakt wanneer de uitgaven van het dagelijks leven zich opstapelen. Vandaag is er een perfecte oplossing aan u aangeboden, vraag vandaag nog een lening aan van 3.000 tot 5.000.000 euro met een jaarlijkse rentevoet van 5%. Grijp die kans meteen en neem contact op met onze snelle reactiemail via creditmutelhome@gmail.com. Wij zijn altijd geopend.

  Het leven kan moeilijk zijn en daarom zijn we hier om de druk te verminderen. Een lening aangaan via CRREDITMUTEL is supersnel en gemakkelijk. Of het nu gaat om een ​​persoonlijke lening, autolening of zakelijke lening, ons doel is om de beste online lening van Europa te zijn. Ervaar een nieuwe en betere manier om een ​​lening aan te gaan wanneer u contact met ons opneemt via creditmutelhome@gmail.com.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag iedereen,
  Ik zal je een geheim vertellen om rijk te worden met bitcoin-investeringen "een wijs persoon zou geld in zijn hoofd moeten hebben, maar niet in zijn hart. Elke dag is een dag van nieuwe beslissingen. Het is jouw keuze om rijk of arm te zijn & blijf worstelen, begin binnen 72 uur meer geld te verdienen met een legitieme en professionele handelaar zoals ik. Beleggingsplannen zijn nu open met een minimale investering van $ 200, je kunt $ 2000 verdienen in 72 uur.

  Investeer $200 verdien $2.000
  Investeer $ 500 verdien $ 5.000
  Investeer $ 700 verdien $ 7.000
  Investeer $ 1.000 verdien $ 10.000
  Investeer $ 2.000 verdien $ 20.000
  Investeer $ 5.000 verdien $ 50.000
  Investeer $7.000 verdien $70.000

  Mis deze duidelijke kans niet om uw financiële vrijheid te bereiken, degenen die nu nog niet klaar zijn om te investeren, zijn niet klaar om vervroegd met pensioen te gaan, zijn niet afhankelijk van één enkele bron van inkomsten, laat ons vandaag voor u handelen en beginnen met het maken van winst voor u. Neem contact met ons op via WhatsApp: +1(252)285-2093 E-mail: andersoncarlassettrade@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen