dinsdag 7 mei 2024

prentje in Barcelona

Ruim 2 maanden na mijn laatste post (waarvoor dank voor de lieve reacties!) durfde ik het aan om in mijn eentje naar Barcelona te gaan. Dat is een goed teken; dat ik dit überhaupt aanging. 

Ging het goed? Ja en mwah. En dat kan prima naast elkaar bestaan; weet ik inmiddels. 

Ik heb genoten van alle schoonheid in deze stad. Man, wat was Gaudí toch een genie. Ik bezocht zijn kerk, park en 3 huizen waarvan 2 van binnen. Vooral Casa Batlló vond ik heel indrukwekkend. Ik werd verliefd op de blauwe tegels. 

Verdere aanraders: Palau de la Música Catalana; aan kleurrijke details geen gebrek. Werkelijk alles is uit de kast getrokken: 

Casa Vicens, Gaudí's eerste huis, pas sinds een paar jaar te bezoeken:
En natuurlijk de Sagrada Familia, die me altijd weer weet te ontroeren (vooral de lichtval): 
En dat allemaal in 1 dag he. Eén kleurrijke explosie. En ja, het zijn wel platgetreden paden, maar ook zo de moeite waard. 

De volgende dag ging ik weer vol goede moed op pad. 
Parc Guell: 
Hospital de Sant Paul:
Casa Mila (klinkt ook zo lekker):
Daarna had ik het wel even gehad. Reizen in je eentje betekent de vrijheid om je eigen tijd in te delen, maar ook jezelf oppeppen om steeds weer alleen op pad te gaan. Vooral 's avonds vind ik dat lastiger. 
Soms voelde ik me wat eenzaam, soms had een paniekaanvalletje (of 2) maar dat woog niet op tegen alle gave dingen die ik heb gezien. 

De finale was in El Born, een heerlijke creatieve wijk die wat dorpser is (naast een fijn park):
 
Heerlijke stad. 
Én een overwinning.

2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met je overwinning! Wat heb je ontzettend veel gezien, op de foto’s is het alsof je de enige toerist was. Dát lijkt mij heerlijk maar ook onmogelijk.:-) Alleen op reis heeft absoluut z’n voordelen, ik ga binnenkort vijf dagen op een kat en appartement in het centrum van Amsterdam passen, heb bewust niet met iemand afgesproken, lekker alleen zwerven door de stad en musea. Groeten Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat goed Ingrid! Enne, ik heb ontzettend mijn best gedaan om de 5.000.000 andere toeristen niet op de foto te krijgen ;-)

      Verwijderen