woensdag 6 april 2011

prentje en de paasvoorbereiding

Het was 22 graden buiten en Zoon en ik gingen cakejes bakken. We hadden namelijk geweldige paddestoelencakejesmix gevonden, en die moesten we natuurlijk meteen uitproberen. Helaas had ik iets teveel water bij de glazuur gedaan, waardoor het nogal een natte aangelegenheid bleef. Gelukkig stond op de verpakking dat je in dat geval poedersuiker moest toevoegen. Afijn, een halve bus poedersuiker later leek het toch wel wat te worden met dat glazuur. Voor het paasgevoel deed ik ze op een paasbordje. Resultaat: prachtige, oneetbare cakejes.

En toen begon het dilemma van de paastak. Bij Albert Heijn had ik een bosje paastakken meegenomen die bij nader inzien toch niet de weelde van al onze paasversieringen te kunnen dragen. Ondertussen had ik bij de bloemist takken gespot die beter voor deze Belangrijke Taak uitgerust waren. En dan kon ik met die andere takken zo'n creatief boeket maken dat ik altijd in etalages van dure winkels zag staan, bedacht ik me halverwege. Ik kocht nog wat witte bloemen bij de bloemist, die ik dan zou gaan mengen met wat left-overs van mijn verjaardagsboeket. Ik zag het helemaal zitten.

Thuisgekomen bleken mijn nieuwe witte ranonkels vol met bruine vlekken te zitten. Daar ging mijn crea-boeket. In een assertieve bui besloot ik terug te gaan naar de bloemist. Natuurlijk stond de winkel nu helemaal vol. Voor mij rekende een mevrouw een paastak af. De bloemist rekende een beduidend lager bedrag dan ik had moeten betalen. Moest ik daar nu ook weer wat over zeggen? Ik voelde de assertiviteit weer in mijn schoenen zakken. Ik besloot het maar te laten bij de ranonkels-klacht. Assertief zijn is nu eenmaal niet mijn hobby.

Inmiddels was het al bijna vijf uur en besloot ik toch eindelijk de paastak te gaan versieren. Zoon kwam moe thuis van het buitenspelen en vond dat ik onmiddellijk zijn houten poppetjes eruit moest halen omdat hij daarmee wilde gaan spelen. Zucht.

Toen heb ik mezelf maar een glas wijn ingeschonken om toch nog even wat laatste zonnestralen mee te pikken van deze dag.

Niets niet alles is wat het lijkt.
[Gelukkig hebben we de foto's nog.] 

6 opmerkingen:

 1. Ik kocht laatst ook 2 van die borden, kon ze niet laten liggen. De cakejes zien er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En de foto's zien er zeeeer gezellig
  en paasig uit.
  Ik vind het roze haasje echt super zoet!
  (en de volgende keer sla je die bloemist
  maar mooi met zijn bruine ranonkels
  om z'n oren hoor, is ie nou helemaal gek!)
  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kom niet verder dan die 22 graden, het was hier vandaag zo koud....pas later in de middag piepte af en toe het zonnetje er tussen door.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hilarisch geschreven! Daar zeg je wat, ga meteen controleren of de takken mijn paasgeknutsel wel kan dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een mooie foto's, als ik dat zo zie moet ik misschien ook maar wat met Pasen doen ... Het ziet er zo gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha.. oh sorry. Ik heb ook heel vaak van die dagen. Dat je denkt 'ik had het zó leuk bedacht!'. Ach ja. Ik moet zeggen dat het er op de foto's wel heel goed uitziet!

  (die AH-paasbordjes zijn leuk hè? Ik wil ze ook...)

  BeantwoordenVerwijderen