maandag 3 december 2012

prentje en de studie

Zullen we het weer eens over de studie hebben? Af en toe krijg ik de vraag hoe het nu gaat, met die opleiding Grafische Vormgeving. Ik had u beloofd op de hoogte te houden, hè.
Ik kan u vertellen: het gaat goed. Ik heb het enorm getroffen met mijn  klas: een groep vol sociale, steunende mensen. Een van de belangrijkste randvoorwaarden als je elke week je eigen werk moet presenteren. Eigenlijk heb ik er een nieuwe wereld bijgekregen.

Vanavond presenteerden wij de app's die we hebben ontworpen voor de Nacht van de Poëzie. Wat ik inmiddels opnieuw heb geleerd: less is more. Zeker met een app, die moet in één keer communiceren. Bovenstaande app heb ik ontworpen. Ik hou ervan als iets een visueel 'grapje' in zich heeft.
Bij bovenstaand ontwerp is dat de verschillende manieren waarop je er naar kunt kijken (kent u de tekening van de oude vrouw en de jonge vrouw? Als je op een bepaalde manier kijkt, zie je een oude vrouw. Kijk je 'anders', dan zie je een jonge vrouw. Maar je kunt ze nooit tegelijkertijd zien).
Daar moest ik aan denken bij mijn ontwerp. Je kunt er een volle maan in zien met een kroontjespen (of eventueel een kaars). Kijk je op een andere manier, dan zie je twee halve 'manen' met bijvoorbeeld een ouderwets treklicht (kunt u het maanlicht uitdoen).
Het is zo lekker om te ontwerpen en dan opeens dat het gevoel te hebben van: 'dit is 'm'.

Maar goed, dan moet hij nog worden beoordeeld. Mijn docent vond 'm geslaagd (gelukkig) maar gaf als tip mee dat het witte van de kroontjespen/treklicht nog iets nadrukkelijker mocht. Zeker als je 'm verkleind naar een app, moet dat wel overeind blijven staan.

Dat is ook het fijne van een opleiding.
Dat je ook weer zoveel kunt leren.

13 opmerkingen:

 1. ah noemt dat een app. Dat is nieuw voor me. Mijn opleiding als grafisch vormgever is natuurlijk ook wel antiek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker mooi! Ben ook benieuwd wat er zou gebeuren als je aan het koordje trekt *klik*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgensmij zit jij daar wel heel erg op de juiste plek!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeee, goed zo, ik ben blij voor je! En haha, die opdracht had ik ook, maar toen heette het nog gewoon pictogram, geen app.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hah als eerst zag ik er een kroontjespen in, maar de maantjes met treklichtje zijn ook geinig :-) Duidelijk issie in ieder geval, top. Fijn dat je een leuke klas hebt.

  XX

  BeantwoordenVerwijderen
 6. goed bezig! Idd leuk dat op 2 manieren kunnen bekijken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, dat is leuk om te lezen dat het goed gaat en je er nog steeds plezier in hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk dat het goed gaat!!
  Geweldig ontwerp!!

  BeantwoordenVerwijderen