zondag 11 mei 2014

prentje gaat verhuizen, deel 1

Over drie weken ga ik verhuizen. Naar een Pluk van de Petteflet-huisje, met een oppervlakte van 67 vierkante meter. Het is dus echt een Pluk-huisje, een klein knus appartementje met schuine wanden, bovenop een statig appartementencomplex. (Zou mevrouw Helderder er ook wonen? En de Stampertjes? Hoewel, ik heb natuurlijk mijn eigen Stampertje mee, al is het dan voor de helft van de week).

Alles goed en wel; het probleem is dat ik teveel spullen heb verzameld in mijn veel grotere Vinex-huis.
En om nog enigszins wat loopruimte te houden in het Pluk-huisje, wil ik het niet meteen volbouwen. Dus 1 kast in plaats van 4 kasten.
En dat betekent dus opruimen en wegdoen. Waaronder een groot deel van mijn illustratieboekenbibliotheek. Want als je maar 1 kast hebt en 36 foto-albums, is deze snel gevuld.

Is dat sneu? Nee hoor, ik heb van de boeken genoten en gun u ook dat plezier. En ik bereid me in de tussentijd voor op 'my new season in life' zoals een Amerikaanse vriend dat onlangs zo mooi formuleerde.

Ter zake. Wat ik heb gedaan: ik heb alle boeken gefotografeerd. Omdat ik niet heel veel tijd heb voor ingewikkelde berekeningen (ik ga verhuizen over 3 weken!) reken ik 1 prijs. Alle boeken zijn een tientje per stuk. Er zitten unieke exemplaren tussen (Alain Gree! Het Muizenboek dat weliswaar een beetje uit elkaar valt, maar wél de inspiratie vormde voor het Muizenhuis van Karina Schaapman).
De rest van de boeken is overigens in goede staat.

Wat moet u doen om de boeken van uw keuze in uw bezit te krijgen? Heel eenvoudig: u mailt de titel(s) naar prentje@yahoo.com. Ik laat u weten wat de verzendkosten zijn, u maakt het bedrag over en ik stuur de boeken naar u op.

En u zag het al, dit is deel 1 van de serie: prentje op weg naar het Plukhuis. Want er moet nog veel meer weg (waaronder de zeefdruk van de Russische kinderillustratie uit de jaren '20!) Maar ik dacht, ik start met de boeken.

Bezorgt u uzelf nog een leuk (moederdag)cadeautje.

Naschrift: ik ga proberen netjes bij te houden welke boeken inmiddels zijn gereserveerd, maar dat geeft geen 100% garantie. Mail me gewoon maar even over de gewenste boeken, dan laat ik zo snel mogelijk weten of ze er nog zijn...
 

8 opmerkingen:

 1. oooo wat een mooie collectie boeken! Maar ja ze nemen ook zo veel plek in idd.... Succes met verhuizen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes mt de verhuis, jammer dat de verzendkosten vanuit Nederland zo hoog zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik duim dat Zsazsa niet bij het torenkamertje is inbegrepen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel succes met de verhuizing, wordt vast een fijn plekkie voor jou en Stampertje :-)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben even niet in blogland geweest en heb van alles gemist zo te lezen. Ben laatst in de petteflat geweest toevallig en ik denk dat jij je daar wel thuis gaat voelen. En wat mevrouw helderder betreft, die kun je wel aan ;)) Succes en sterkte met de verhuizing en alles er om heen!!

  Liefs,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoeveel vraag je voor de Alain gree boeken per stuk?
  Veel succes met verhuizen!

  BeantwoordenVerwijderen