donderdag 31 december 2020

prentje en het jaaroverzicht

'Ik ga nu eenmaal liever met de boot naar Schiermonnikoog dan met het vliegtuig naar Bali', schreef ik in januari in mijn eerste blog van dit jaar. Niet wetende dat we een paar weken later überhaupt niet meer naar Bali konden vliegen.

Het geeft wel al weer dat mijn leven (tot nu toe) persoonlijk minder geraakt werd door corona dan dit bij een heleboel andere mensen het geval is. Mijn baan stond niet op de tocht, ik verloor (gelukkig) geen mensen aan het virus. Een paar tripjes gingen niet door en ik werkte een groot deel van het jaar thuis; dat was het wel zo'n beetje. 

Ik hád al een klein en overzichtelijk leven; ik moet het niet hebben van veel externe impulsen. 

Dat wil niet zeggen dat het geen moeilijk jaar was. Drie mensen in mijn omgeving van mijn generatie overleden dit jaar, door andere oorzaken. Familieleden werden ernstig ziek, grotendeels ook niet door het virus. Mijn eigen angst- en depressieklachten namen sterk toe, door (nieuwe) medicatie gelukkig inmiddels weer wat teruggebracht.  

Maar 2020 bracht ook mooie dingen. Veel tijd met mijn lief, met waardevolle gesprekken. Genieten van Zoon en zijn geweldige vriendin. De directe omgeving ontdekken; sowieso de prachtige natuur. Tussendoor een paar fantastische tentoonstellingen. Mooie films en indrukwekkende boeken. En een stromende creativiteit, waardoor ik verschillende dingen kon maken. Mijn droomwens in vervulling laten gaan, door de aanschaf van mijn eigen caravannetje.     

Goodbye 2020. Hello 2021. 

Ik wens U een gezond, creatief en liefdevol jaar toe. 

5 opmerkingen:

 1. Dat wens ik u ook toe :-)
  En dat het met je klachten beter mag gaan in 2021. En dat je het zorgen vol kunt houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook mijn allerbeste wensen voor 2021 !! Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, geen eenvoudig jaar 2020.......
  maar het bracht ook hier veel moois!
  En het mooie zit vaak in het kleine dat bleek wel weer eens :-)
  Ik wens jou natuurlijk ook een mooi, gezond en creatief 2021
  Liefs
  Alet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De allerbeste wensen voor 2021! Voor jou, je gezin en iedereen van wie je houdt!

  BeantwoordenVerwijderen