woensdag 30 mei 2012

prentje en Cirque de Soleil

Wekenlang had ik er naar uitgekeken: de voorstelling Corteo van Cirque de Soleil. Enthousiast gemaakt door mijn collega ('het is echt iets voor jou!') had ik toch maar kaartjes besteld. Ik had namelijk  al een keertje eerder gekeken naar tickets, maar toen vond ik het vrij duur.
Uiteindelijk maar drie kaartjes voor achterin besteld om het nog een beetje betaalbaar te houden; de sfeer zouden we wel mee krijgen.  

Omdat het Nederlands elftal tegelijkertijd speelde, waren we vroeg vertrokken. Maar het verkeer viel mee. Verwachtingsvol liepen we als een van de eersten het circusterrein op.
Let op de man links, het is een Hipstamaticfoto, maar deze meneer ziet er zelf toch ook uit of hij uit de jaren 50 komt?
We moesten even wachten voor de 'hoofdtent' werd geopend, maar het was heerlijk weer, dus dat gaf niet.

'Met hoeveel personen bent u?' vroeg het vriendelijke meisje bij de ingang toen ik onze kaarten overhandigde. 'Met z'n drietjes', antwoordde ik. 'U mag op de eerste rij zitten, als u wilt', zei ze.
Dat liet ik me geen twee keer zeggen.

En zo werd ons Cirque de Soleil-avontuur een onvergetelijke ervaring. Ik kon het parfum van de artiesten ruiken. En mijn collega had gelijk, het was ook echt iets voor mij. Denk Italiaans vintage-circus. Denk kroonluchters, engelen en vliegende bedden. Denk circus, theater, muziek en toneel in één voorstelling.

Ik heb twee foto's kunnen maken, toen kwam er een aardige meneer zeggen dat foto's maken niet toegestaan was. En eigenlijk was dat ook wel zo rustig.
Het decor voor de voorstelling begon
Dan maar even de officiële promo, zodat u toch een idee heeft.

Na de pauze viel Zoon helaas als een blok in slaap. Ik heb ter compensatie de dvd voor hem besteld, maar dat is natuurlijk niet te vergelijken. (Het was ook zinloos om in zijn oor te fluisteren dat de kaartjes op de eerste rij 179 euro per stuk kosten.)


Nu maar hopen dat hij kostbare dromen heeft gehad.

10 opmerkingen:

 1. Wat een mazzel dat jullie op de 1e rij mochten zitten! Die kaartjes zijn idd niet te betalen. Ik heb het wel eens op tv gezien maar in het echt lijkt het me super indrukwekkend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, ik zit de hele dag achter de computer te wachten tot je wat post. Volgens mij is het toeval hoor. Man kijkt voetbal en ik lees blogs. Volgens mij zitten we vaak om dezelfde tijd achter de computer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zo'n belevenis!
  Ik kom via via op je blog terecht. Ik vind je blog leuk en ga je volgen! Welkom terug!
  Groetjes, Maaike (frisse rommel)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zag het voor het eerst een paar jaar geleden op tv (tijdens oud&nieuw) en was er ook wel erg van onder de indruk! Maar zo live voor je neus is natuurlijk helemaal super!! En lieten ze je weer geen foto's maken! Wat een vervelende mensen ook hier weer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me echt magisch mooi! Kon je hier het trucje uit het museum niet gebruiken? ;) Wat een mazzel hadden jullie, is het toch nog ergens goed voor als je veeel te vroeg bent :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige ervaring. Fijn dat je gegaan bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een onverwacht mooi kadootje, op de eerste rij!
  Knap trouwens van zoon, dat hij zich zo kan overgeven aan de slaap! Zelfs met al die indrukken om hem heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw lijkt me prachtig! Bedankt voor je superlieve kaart vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat klinkt heel gaaf, ik denk dat wij, en vooral de kleine dametjes, hier ook enorm van zouden genieten!! Ha ha, en die zoon van jou...!!

  BeantwoordenVerwijderen