maandag 7 mei 2012

prentje in Parijs, deel 3

Om half 12 zijn we bij het Filmmuseum, voor de grote Tim Burtontentoonstelling, het eigenlijke doel van deze reis. Het vriendelijke meisje achter de balie vertelt dat het museum pas om 12 uur open gaat.

Dan nog maar even koffie drinken in het koffietentje van het museum, ook helemaal in Tim Burtonsfeer.
Om 12 uur kijk ik eens naar buiten en zie daar een enorme rij. 'Ik zag tien minuten geleden ineens allemaal mensen rennen', zegt Man nog.

Ik denk slim te zijn en loop binnendoor naar de kassa. Maar daar trappen de Fransen niet in. 'Wat komt u doen?' vraagt een iets minder vriendelijk meisje. 'Ik kom voor de tentoonstelling', zeg ik op mijn vriendelijkst. 'Heeft u die rij daar gezien?', vraagt het meisje nu flink nors. 'Ja, maar ik zit al een half uur te wachten', antwoord ik, nu ook iets minder vriendelijk. 'Die mensen staan daarbuiten al een uur te wachten', blaft ze terug. Ik wil nog zeggen dat ze tien minuten geleden zijn aangekomen, maar dat lijkt me niet verstandig. Ik moet de Fransen tenslotte nog een beetje te vriend houden.

Anderhalf uur later zijn we eindelijk aan de beurt. Inmiddels is het zo druk in de tentoonstellingsruimte, dat je amper wat kunt zien. Maar ik blijf optimistisch, en pak mijn camera. 'NO PICTURES!" schreeuwt een suppoost mijn kant op. Ook dat nog.

Ondertussen komen we in een donkere gang en zie ik een fantastische draaimolen. Maar als ik omkijk, kijk ik recht in het gezicht van dezelfde suppoost. Je ziet hem denken: 'die lange blonde moet ik in de gaten houden'. En dat doet hij dus ook.
Laf vraag ik aan Man of hij stiekem met de iPhone een foto van de draaimolen wil maken. Maar Man is niet gewend aan de iPhone en voelt ook de ogen van de suppoost prikken. 'Ik geloof niet dat het gelukt is', zegt hij als ik verwachtingsvol in de volgende zaal op hem wacht. Ik zie een foto van een paar schoenen.

Inmiddels begint de draaimolen een kleine obsessie voor me te worden. Ik moet en zal een foto hebben.
Maar ik heb ook het idee dat ik ter plekke uit het museum word verwijderd als ik dat doe. Pragmatisch als ik ben, bekijk ik eerst de rest van de tentoonstelling, en loop dan nonchalant terug naar de eerste zaal. Als ik er dan uit wordt gezet, heb ik in ieder geval de hele tentoonstelling gezien.

Er zit nu een andere suppoost. Ik doe net of ik iemand ga bellen, en maak vliegensvlug een foto. En ook nog een van de donkere gang. En nog een van de andere zaal.

Zo. Nu kunt u toch meegenieten van Tim.
En als er een telefoontje uit Frankrijk komt, ben ik even niet thuis.

13 opmerkingen:

 1. En wij vertellen niets door ;) Bedankt voor het sneak a peakje van Tim!

  Groetjes,
  Rosalie van StudioZakka

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh vreselijk he?! Ik had zo'n polizei-frau in een kasteel in Sintra(portugal) in m'n nek...en ik moest m'n gemaakte foto deleten hahahaha.
  Jij was iets slimmer (iets hoor :p), dank daarvoor en schitterende draaimolen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Raar. In de Parijse musea mag je je namelijk helemaal het apelazarus fotograferen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. waaaa wat ben je een heldin! Gelukkig krijg ik toch wat mee van onze favoriete filmmaker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dus toch stiekem foto's gemaakt! Jammer dat jullie zo lang moesten wachten. Ik gebruikte eens een muur in een museum als ondergrond van een dik schrijfblok, dat mocht ook niet. Daar kan ik helaas geen mooi verhaal van maken, jij wel gelukkig want ik lees je stukjes met veeeel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha wat een verhaal. Mijn lief ging een paar jaar geleden naar een tentoonstelling van Banksy in Bristol, hij heeft daar 4 uur(!) in de regen staan wachten. Geweldig eigenlijk, als je werk zo populair is dat mensen bereid zijn om uren in de rij te staan voor een tentoonstelling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, Banksy; dat is mijn andere held! Daar zou ik ook vier uur voor wachten...

   Verwijderen
 7. Haha wat een verhaal!!
  En wat ben jij een lefgozer(vrouw)zeg,
  Dat durf ik dan weer niet hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig stoer mens!! Mooie plaatjes...dus met veel dank!
  -x-Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha, maar wel de moeite waard zo te zien? Ooooh, zou er ook graag heen gaan. Van vriendlief vorig jaar een fantastisch klein dichtbundeltje met illustraties van Onzen Tim gekregen. (wat ik mij ineens door jouw blog herinnerde en nu niet meer kan vinden, aiaiai)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ow! aaargh! tja die mensen doen ook echt alleen maar hun werk, maar toch... zwaar irritant! Gelukkig toch snel wat kiekjes kunnen maken, lekker puh!
  Maar de foto's vragen natuurlijk naar meer..... heb je wel iets van een catalogus kunnen scoren ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat gaaf, die tentoonstelling!! En wat goed van die foto's. ;)

  BeantwoordenVerwijderen