woensdag 3 oktober 2012

prentje en Alice

Vandaag start de Kinderboekenweek, en dat gebruik ik even als aanleiding om u mijn nieuwste aanwinst te tonen (die ik eigenlijk stiekem vorige week al kocht).

Een pop-up boek over Alice in Wonderland. Man, wat wil je nog meer.

Ik had het boek al eerder gezien, maar toen vond ik het te duur (in een zeldzame bui van spaarzaamheid). Toen ik het vorige week weer zag liggen, en nu in de ramsj, hoorde ik alleen nog maar: 'koop mij, koop mij'.

Zoals u misschien wel weet, ben ik dol op Alice. Ik was bijna afgelopen maand in mijn auto gestapt om zes uur later in Hamburg weer uit te stappen, omdat hier een grote Alicetentoonstelling te bewonderen was in de Kunsthalle (helaas ontbrak het me aan tijd).
Maar blijkbaar ben ik niet de enige die gefascineerd is door dit vreemde sprookje. Ik hou van de elementen: het witte konijn, die rare hoedenmaker, de tafel vol theekopjes. Het gekke is dat de Disneyversie van dit verhaal me dan weer helemaal niets doet. Ik heb 'mijn Alice' liever een beetje duister.

En in dit boek word ik helemaal op mijn wenken bediend. Het boek zit daarnaast vol fijne details, zoals een taartenstickertje. Daar word ik dan blij van. Van een taartenstickertje.

Mocht u het boek vinden in de ramsj, laat u dan verleiden door de lokroep van Alice. Het werkt betoverend.
En hé, het is nog Kinderboekenweek ook. Is die cirkel ook weer rond.

9 opmerkingen:

 1. Ik heb het ook meer voor de duistere Alice. Ken je het werk van Jan Svankmajer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de tip, heb het gelijk even opgezocht. Indrukwekkend!

   Verwijderen
 2. Oja echt een Prentje-boek! Euhm, een prentenboek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben ook dol op Alice en heb al allerlei versies in de boekenkast staan. Deze ken ik nog niet dus zal eens gaan snuffelen tussen de ramsj. Mooi weer een reden om de boekwinkel op te zoeken morgen ;)

  Groetjes,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik weet niet wat ramsj is....
  Maar weet wel dat het een mooi boek is. Enne heeft u nog niet heel veel huiswerk mevrouw? U bent nog vrij veel hier te vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaaa! Alice is leuk! Ik heb hier toevallig een Alice kostuum en een konijn kostuum achter me hangen. Voor de zomer heb ik een Alice theatervoorstelling geregisseerd!  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi, ik heb je blog pas net ontdekt en ben eventjes (een halve ochtend, o is het al middag, oeps, maar ik heb griep, dus het mag!) in de prentje-geschiedenis gedoken. Ik herken je zoektocht naar dat wat je echt!echt!echt! wil helemaal. Daar zit ik zelf, heel toevallig, middenin op het moment. Dus ik moest even komen roepen dat ik het heel stoer van je vind dat je hebt gekozen om dát te gaan doen waar je van houdt. En dat je grappig schrijft. Niet te vergeten.
  Groet van Tjielp

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel dank voor de tip....een prachtig excuus om een mooi boek aan te schaffen.....mooi geillustreerd...kinderboekenweek....goede inspiratiebron...uhm.....xx

  BeantwoordenVerwijderen