maandag 1 maart 2010

prentje kijkt uit naar het vakantiehuisje

Hoera, het is maart! De maand van de lente, mijn verjaardag, het Porto-weekend en... het aftellen tot we in ons vakantiehuisje mogen!
Deze winter hebben we besloten dat we het huisje van mijn ouders overnemen. Als mensen vragen of wij al plannen hebben voor de zomer, vind ik het leuk om quasi-nonchalant te zeggen: 'wij hebben een eigen huisje aan de Noord-hollandse kust, daar gaan we naar toe'. Hopende dat mijn toehoorders dan huizen met rietgedekte daken voor zich zien.
Maar pssst, even tussen ons: het is eigenlijk een soort  stacaravan. Tenminste, dat vermoed ik. Ik zou er geen meter meer mee rijden, want dan stort de boel in elkaar. Het een langwerpig hok met een aangebouwd schuurtje met een wc, een buitendouche en een binnenplaatsje.
Maar de plek, mensen, de plek is fantastisch. Nog geen kilometer van het strand, zo'n lekker kneuterig familiestrand. Dus geen hippe strandtenten waar het vooral een kwestie is van zien-en-gezien worden, maar gebloemde parasols en oma's die achter mollige peuters aan rennen. Heerlijk.

Maar voor het zover is, moet er nog heel wat gebeuren. Oma prentje en ik hebben een eeeh, tikkeltje andere smaak. Denk porseleinen beeldjes in gouden troonkasten, ruches en witte knuffelberen. Dat is oma's smaak hè, laat dat even duidelijk zijn.
(Man had trouwens ooit bedacht om elk jaar een raar voorwerp tussen de porseleinen beeldjes te zetten, en dan kijken of het opviel. Het eerste jaar was dat knutselsmurf. Helaas viel de grap in het water, omdat oma dacht deze van Zoon was. Maar we hebben er wel twee weken voorpret om gehad.)

De boel moet dus helemaal gestript worden, en dan opgebouwd met spullen die meer mijn onze smaak vertegenwoordigen. Gelukkig heb ik een hele handige schoonvader. Hij bouwt zijn eigen boot, do I need to say more? Zo'n huisje is peanuts voor hem. Hij draait zijn hand niet om voor een laminaatvloertje leggen.
En ondertussen droom ik al een winter van ons huisje aan zee. Nu nog maar een maandje!
Dat het maar een mooie zomer mag worden.

p.s: voor iedereen die geïnteresseerd is in porseleinen beeldjes, gouden troonkasten en witte knuffelberen: laat het me even weten.

1 opmerking:

  1. Oeh, ik ben jaloers! Een huisje aan zee dat je ook nog eens helemaal zelf op mag knappen... Briljant!

    Octavie

    BeantwoordenVerwijderen