zondag 20 januari 2013

prentje slaat een nieuwe weg in

Ik schreef er al eerder over: het boek Paris versus New York van Vahram Murratyan. De grafisch vormgever heeft in beide steden gewoond en zet deze op een fantastisch grafische manier tegenover elkaar. Ik had al de pocket versie en trakteerde mezelf vorige week op de luxe uitgave, met nieuwe prints.

Het was me dan ook nogal een roerige week. Misschien viel het u op dat het nogal rustig was van deze kant (of misschien viel u dat helemaal niet op, maar ik leef graag in die illusie). In mijn hoofd was het daarentegen helemaal niet stil. Het is namelijk tijd geworden om een nieuwe weg in te slaan.

Boven mijn blog staan vier woorden, Grafisch ontwerp, Illustraties, Foto's, Tekst. De opmerkzame lezer heeft misschien gemerkt dat deze woorden samen ook een woord vormen: GIFT. Dit is geen toeval. Deze woorden wijzen naar het pad dat ik wil volgen.

Ik ben op zoek naar een creatieve (werk)omgeving waarin deze woorden de hoofdrol spelen. Dit idee sluimerde al langer, maar nu wil ik het concretiseren. Dus zoekt u die creatieve duizendpoot die zowel een passie heeft voor vormgeving als tekst, stuurt u me alstublieft een mailtje (prentje@yahoo.com). Dan kunnen we hierover verder praten.

Tuurlijk is het eng om een nieuw pad in te slaan. Toevallig las ik ook deze week in de nieuwe Flow een artikel over veertigers die eindelijk besluiten hun hart te volgen en het over een andere boeg te gooien. Ook ik wil later niet denken: wat als?
Een artikel dat me erg aansprak in deze Week der Verandering.
En bij moet dat ook gelijk alles anders hè, u kent me.
Dus knipte ik mijn haar af, heel cliché.
Daarna las ik een artikel in Volkskrant Magazine van Aaf Brandt Corstius over de zegeningen van hardlopen. En nu sta ik op het punt om een app te downloaden waarin ik stap voor stap kan beginnen om ein-de-lijk meer te bewegen.
En dan nog die studie hè, die me zoveel brengt, maar ook de nodige investering kost. Maar die wel het lampje vormt om me te begeleiden op het nieuwe pad dat ik in wil slaan.

U begrijpt misschien waar ik naar toe wil; het bloggen zal de komende tijd op een lager pitje komen te staan. Denk ik nu dan hè, want ik kan u geen garanties geven.

Want als ik zoiets moois zie als het boek Paris vs New York, wil ik dat graag met u delen.

17 opmerkingen:

 1. Woe ben benieuwd en tintelend vrolijk voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook benieuwd! Mooi die energie te zien!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een PRACHTIG boek!! Klinkt spannend en leuk je nieuwe pad! Ben benieuwd! Ik sta zelf ook op zo'n soort punt, wil graag een heel andere weg in slaan (zoals die opleiding waar ik je eerder over mailde). En wens je succes en plezier toe :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tjop tjop tjop, goed bezig!! (minus dat bericht van minder bloggen natuurlijk) Ik kan je niet helpen aan een baan, maar wens je wel veel succes!
  En die boeken zijn mooi! Ik vind zulke boeken ook zo mooi, maar als ik het wil kopen denk ik; wat moet ik er eigenlijk mee? Dus vertel mij eens, wat moet je eigenlijk met zo'n boek? :D (ja stom, ik koop een boek met letters en een verhaal, een roman zeg maar)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh oh dat klinkt heel heel spannend en dapper allemaal!!
  Goed voor jou!!! En toch hoop ik dat je hier nog regelmatig komt piepen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Spannend! Ik weet zeker dat er een weg voor je is, ergens.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een figuurlijk petje voor je af, zet 'm op en toi toi toi. En ik hoop dat je ons zo af en toe nog eens laat zien wat je op je pad tegenkomt.

  Groetjes,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, dapper & stoer dat zo te concretiseren en uit te spreken! Veel plezier en avontuur gewenst :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Spannende nieuwe weg! Hoop dat je zult slagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij lazen dezelfde artikelen deze week, ook ik raakte geïnspireerd. Nou dat boek van jou nog, wat een pracht! (en Succes natuurlijk, dat bovenal.)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. GIFT klinkt goed! succes met wat er ook allemaal gaat gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. You go girl! Dapper, spannend! Maar je eigen weg volgen is altijd de moeite waard!
  (Ik knip ook mijn haar af bij dit soort grote "life-events" ;)

  Laat stromen die energie & succes,

  Groetjes Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat doe jij jezelf een reuze-GIFT cadeau! Geweldig. Geniet van al het moois dat op je pad komt, of je nu hard loopt of niet. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Stoer van je! Heel goed om af en toe eens stil te staan om te kijken waar je eigenlijk naartoe aan het rennen bent... en of je nog wel de goede kant op gaat. Doe wat je hart je ingeeft en ga ervoor! Ik wens je heel veel inspiratie en nieuwe inzichten... en hoop stiekempjes dat je hier af en toe eens komt vertellen waar je mee bezig bent ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Spannend hoor! Ik wens je super veel succes met alle veranderingen (en ik ben benieuwd naar je nieuwe coupe).

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Prentje, wat een goed idee. GIFT viel me al op ja! Go for it! Ik ben ook al een tijdje aan het broeden welke richting mijn 'carrierepad' op moet gaan. Zo concreet als bij jou, wordt het bij mij nog niet. Jij bent een stukje verder, en ik ben blij dat ik een beetje van jouw weg mee mag genieten, dus ik hoop stiekum toch op een kleine update zo nu en dan. Maar belangrijker is dat je lekker stappen zet op je nieuwe pad hoor, dus veel succes en plezier daarmee!

  BeantwoordenVerwijderen