woensdag 30 januari 2013

prentje verkoopt

En achter de schermen ben ik druk bezig hè. Ik weet niet wat de aanleiding is geweest, maar ik heb het idee dat ik een Groot Verander Proces zit. En ik ga maar mee met de stroom, want er tegenin zwemmen heeft niet zoveel zin.

Wat past nu echt bij mij? Welke kant gaat het op met mijn 'carrière'? Herinnert u mijn oproep van laatst? Naar aanleiding hiervan werd ik benaderd om binnenkort voor de klas te gaan staan om creatieve workshops te geven, waarin tekst en illustraties allebei een rol spelen. Hoe leuk is dat?
Dus ook als u geen vaste baan in uw achterzak hebt, maar wel een leuke freelance opdracht: u kent mijn mailadres.

En dat heeft me weer aan het denken gezet. Misschien moet ik zelf mijn ideale baan creëren. Misschien is mijn ideale baan wel een combinatie van verschillende dingen.

Deze zomer liep ik met een vriendin over een kofferbakmarkt, waarbij zij opmerkte dat ik in één oogopslag de fijne dingen er uit kon pikken. Of ik hier niet iets mee kon?

Ook deze opmerking liet me niet los. U weet hoe dol ik ben op rommelmarkten, alleen heb ik zelf geen plek meer. Als je huis vol staat met leuke, lieve, schattige en soms een tikje hysterische spulletjes, valt niets meer écht op.

En daarom heb ik besloten om een Enorme Opruiming te houden, wat hopelijk resulteert in Prentjes shop. Een online winkel vol vintage, paddestoelen, kinderboeken, kersenjurkjes, retrostofjes, gehaakte aardbeien, roodkapjetassen, poppenhuismeubels en eigen ontwerpen.
En als ik 'los' ben, kan ik deze zomer weer gaan rondneuzen op de kofferbakmarkten bij mijn kabouterhuis. Alleen shop ik dan voor u.

Nu alleen nog alles fotograferen en online zetten.
En er moet een banner komen.
En eigenlijk ook wel visitekaartjes.
Maar wanneer moet ik dat dan allemaal gaan doen?

Zucht.
Ik zou zeggen: hou het in de gaten hier.

13 opmerkingen:

 1. Goed bezig! Lijkt me supergezellig dat winkeltje van jou... ik kan niet wachten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo herkenbaar, jouw zoektocht. En wat goed, dat je jouw eigen toekomst aan het maken bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. o en das een hele klus hoor alles fotograferen en online zetten. Maar wel super leuk plan. jij koopt voor ons (jaja!) Gelukkig heb je geen trend/tijdgevoelige spullen in je winkel, hoe ouder hoe liever.Dus wij wachten nog wel even af hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doen we! Succes ermee... alle vertrouwen en een tikje jaloers, de roerige tijden eisen andere prioriteiten, maar wat klinkt dit aangegnaam..! Je kunt het... alles wat in hart en hoofd zit volgt eigen proces,! Well... Komt goed!

  Liefs Alice!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohh super!! Komen al die houten popjes in de shop ? :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf je ideale baan creëren... Je slaat de spijker op zijn kop. Doen waar je gelukkig van wordt. Wat is een betere keus dan dat?
  Ik kan me zo voorstellen dat je straks een heel vol winkeltje krijgt. Heerlijk. Ik kom ongetwijfeld ook shoppen. De decembermaand zal helemaal feest zijn in je winkel ;-) Ga d'r voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk! Kom maar op die Enorme Opruiming!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Succes met het opzetten van je shopje! De plaatjes zien er in ieder geval al erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah goed zeg!
  Mag ik alvast de boeken reserveren? (mijn god die doe je toch niet echt weg? :))

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oooh wat leuk, wat een goed idee! Go Prentje!!

  BeantwoordenVerwijderen