zaterdag 5 januari 2013

prentje in Eindhoven

'Waar ben je?', vraagt Zus aan de telefoon. 'In Eindhoven', antwoord ik. Ze schiet in de lach. 'Heb je nu alle lichtevenementen die je kon verzinnen gehad?', vraagt ze. (Zus kent me goed).
'Yes', antwoord ik, voor ik mijn telefoon uitzet.

Ik had deze kerstvakantie nog één bestemming op mijn verlanglijstje: het Fijne Feestdagen Festival in Eindhoven. En dan vooral voor het lichtobject rond de ijsbaan van Luminarie De Cagna. Maar als we daar dan toch zijn, kunnen we het gelijk combineren met de winkel van Piet Hein Eek, nummer twee op mijn verlanglijst.

Op het station kom ik haar tegen. Hoe toevallig is dat? Vooral omdat een van onze eerste afspraken in Eindhoven was.

Goed, wij naar Piet Hein Eek. Zoon gebruikte zijn winkel vooral als verstopplaats, maar ik denk dat Piet Hein dat prima zou vinden (hij heeft zelf ook kinderen):
Verder uiteraard veel eye candy:
 Om even bij te komen van al dat moois, gaan we lunchen in het aangrenzend restaurant van Eek:
Terwijl Zoon en Man een spelletje Mens-erger-je-niet aan het doen zijn, lees ik een oude Esta, met hierin een artikel over Annie M.G. Smidt:
Ha, hoe herkenbaar. Ik ben gewoon even oud als Zoon. Dat verklaart waarom we samen zo goed verstoppertje kunnen spelen.
Ondertussen arriveert onze lunch:
Terug naar het centrum. Nadat we een beetje mismoedig in de grote winkelstraat hebben gelopen (wat een contrast) gaan we koffie drinken bij Usine:
Op naar de schaatsbaan, waar het allemaal mee begonnen is. Ik probeer Zoon over te halen om de schaats onder te binden, maar hij heeft geen zin. Dan alleen maar even genieten van het kunstwerk rond de baan:
Hoe mooi is dat?

Morgen de laatste dag van de kerstvakantie.
Gelukkig maar.

Ik ben bekaf.

6 opmerkingen:

 1. Haha, een wonder dat je mij niet tegengekomen bent op mijn favoriete 'hangouts' vlak bij huis. Bij 'Piet' en Usine drink ik heel graag koffie, de wortel notentaart bij Usine is een aanrader voor als je er nog eens bent en vlakbij bij Selexyz zit Coffee Lovers, tussen de boeken een koffie Drinken met nougat, heerlijk! En de ijsbaan is prachtig verlicht, leuk he. O en gelukkig zie ik mijn droomkast ok nog op een van jouw foto's, de Philipskast...voorlopig blijFt het bij dromen, eerst nog even heel lang sparen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahahahaha.....geweldig....je reist het land door op zoek naar licht....mooi begin van het jaar :-)
  xxSas

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, het centrum van Eindhoven op zich is erg spugly (oftewel spuuglelijk..., ik kom er bijna elke dag voor mijn werk), maar ze organiseren er wel de prachtigste evenementen en hebben er oogstrelende musea en ateliers. Lunchen bij ONS is trouwens ook een aanrader!

  Groetjes,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi ik zie je zoon daar verstoppen bij een kastje waar die mooie vaas van bijna 1000€ op staat, haha gelukkig was Piet niet in de buurt. Wat grappig dat we elkaar tegenkwamen he, kon mijn ogen niet geloven. Het was vast een teken, dat we snel weer samen naar Eindhoven moeten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig zeg dat licht! En ja PHE blijft fijn! Gezellig verstoppertje spelen, kan daar goed lijkt me :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooo ik zou ook zo graag nog eens naar PHE willen. Wie weet ooit??!! Heerlijke reportage weer en prachtige foto's.

  xx Gea

  BeantwoordenVerwijderen