maandag 18 februari 2013

prentje en de honderdduizendste bezoeker

Vol spanning hou ik vanavond mijn 'teller' op mijn blog in de gaten. Als het goed is, bereik in vanavond mijn honderdduizendste bezoeker, of eigenlijk 'pageviewer'. 100.000! Dat vraagt om een give-away. Maar eerst een kleine verhandeling van de 1e tot de 99.981e bezoeker, waar ie nu op staat.

Ik begon te bloggen op een zondagochtend, om precies te zijn op 29 november, in 2009.
Was de eerste paar dagen Zus mijn enige bezoeker, al snel volgden er meer. Rond de kerst zat ik op 30 bezoekers per dag. En langzamerhand werd dit aantal uitgebreid. Ik herinner me de euforie van de eerste keer 100 bezoekers op 1 dag, daarna 200, met uitschieters naar de 400.

Tot zover de cijfers. Zoals wel vaker is de inhoud belangrijker.
Ik heb u wel vaker gezegd, mijn blog is mijn persoonlijke zoektocht. Wat wil ik nu echt? Wat past bij mij? (Teller op 99.984, het voelt een beetje als oud & nieuw).

Ik noemde mijn blog Prentjemaakt, omdat het eigenlijk de voorbode was van de winkel die ik toen al in mijn hoofd had (en omdat Prentje bezet was). Ik zou van textiel allerlei geweldige producten gaan maken, zoals vilten hangers, stoffen schilderijen en wat al niet meer. Ik kocht bakken vol knopen, prachtige stofjes op de markt en bestelde unieke lintjes. Ik maakte 1 uiltje, nou vooruit, 2, en toen was ik het eigenlijk alweer een beetje zat.
Ok, dit schoot niet op.
Ik kocht een naaimachine, maar na veel gedoe met de onder- en bovendraad staat het ding nu al heel lang op zolder te verstoffen.
Misschien moest ik het over een andere boeg gaan gooien. Langzamerhand groeide mijn liefde voor illustraties. Ik kocht me arm aan prentenboeken, eerst met Zoon als excuus, maar toen hij ouder werd, kwam ik hier niet meer mee weg.

Ik leerde mezelf photoshoppen, ging cursussen volgen op het gebied van illustratie en ontwerpen tot ik klaar was voor de volgende grote stap: de avondstudie Grafische Vormgeving. Ik had ongelofelijk veel aan uw steun, terwijl ik wekenlang twijfelde of ik op mijn veertigste nog zo'n sprong in het diepe zou wagen. U gaf me het zetje in de goede richting. Sowieso duizend maal dank voor al uw reacties, cadeautjes, vriendschap en wat al niet meer de afgelopen jaren. Of moet ik zeggen 100.000 keer dank?

En ondertussen deed ik vergeefse pogingen om mijn vroegwijze en prachtige Zoon op te voeden. Wat eigenlijk een beetje zinloos is, want Zoon voedt zichzelf voornamelijk op. Het enige wat ik kan doen is aan de kant staan en kijken hoe hij opgroeit en zichzelf ontwikkelt.
En nee, hij eet nog steeds niet veel meer dan tosti's en komkommer, wil later vrijwillig een dag in de week bij McDonalds werken als dank voor de enige maaltijden die hij wel lust, en heeft nog steeds een gruwelijke hekel aan musea (teller op 99.987).

En waar sta ik nu? Ik blijf dit pad volgen, het pad waar ik drie jaar geleden voorzichtig de eerste stapjes op heb gezet door met mijn blog te beginnen. Hopelijk leidt dit pad tot het grafische kinderboek dat ik ooit wil gaan maken. Een pad dat ongetwijfeld nog wat hobbels kent. Want boy, wat is het toch een geploeter af en toe. En ook hiervan blijf ik u op de hoogte houden, want wat schiet u op met een 'Kijk Eens Wat Een Perfect Leven Ik Heb' blog? Ik word er zelf altijd een beetje ongelukkig van (waarom lukt mij dat nou nooit?) (teller op 99.991).

Zal ik nog even door schrijven tot ik 'live' de 100.000e kan verwelkomen? Schrijven is nooit een probleem geweest. Ik ga zitten, en er begint vanzelf een bandje in mijn hoofd af te draaien. Jammer toch dat ik daar niet alle voldoening uit kan halen. Maar er komt een moment dat alle puzzelstukjes vanzelf op z'n plaats vallen. Dat blijkt dat ik die opleiding aan de School voor Journalistiek niet voor niets heb gevolgd (99.992). En dat dit een mooie aanvulling vormt op Grafische Vormgeving (Prentje, voor al uw Tekst & Beeld). (99.994, ik begin nu een beetje zenuwachtig te worden. Schiet ie straks wel naar de 100.000 of begint hij gewoon weer bij 0?)

Nog even op de valreep over de give-away. Vanwege mijn liefde voor vintage kinderboeken, moest het een kinderboek worden. En wel van een van mijn favoriete illustratoren, Alain Gree, ik schreef er meerdere keren over. Een van de mooiste uit mijn verzameling: de bergen. Wat moet u doen? Alleen een reactie achterlaten. En ik zou het leuk vinden als u mij zou gaan volgen, als u dat niet al deed. En kijkt u eens, wat een geweldig boek:
Nu staat ie al een tijdje op 99.994 en moet ik Zoon nodig naar bed brengen. Wat zei ik u over het hobbelige pad? Gelukkig is het voorjaarsvakantie. Of doet ie het nu niet opeens niet meer?
Ha, zou je altijd zien. O, we tellen weer verder. Of zit Man nu beneden te klikken? 99.998.
99.999. 100.001 (100.000 slaat ie opeens over.)

Ik geloof dat ik een beetje moet huilen.

27 opmerkingen:

 1. Mooi! En hiep hoera voor jou, helemaal verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ben ik nummer 100.000 of zit je er al overheen? Mooi om zo herinneringen op te halen over het begin van je blog en je zoektocht. De indruk die ik door het lezen van je berichtjes krijg is dat je heel goed op weg bent. Petje af!

  En natuurlijk maak ik heel graag een kansje op zo'n mooi boek, deze heb ik nog niet in mijn rijtje in de boekenkast staan (de zee en onderwater staan er nu nog maar met z'n tweetjes). Duim, duim, duim...

  Groetjes,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach toch... het is ook wat, zo'n persoonlijke zoektocht... zo ben ik ook aan mijn blogje gekomen ;) Reuze fijn voor persoonlijke ontwikkeling...! Gefeliciteerd met je 10.0000 ! Blijf lekker bloggen, ik blijf je graag volgen! Dat mooie boekje moet je me niet voor meetellen hoor, die staat hier al te glimmen in de kast ;)

  Hier, en een zakdoek, voor als je toch moest huilen ;)

  Groetjes Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hieperdepieperdepiep hoera.....gefeliciteerd....leuk om te lezen hoe je weg tot nu toe liep....mooi dat je je hart nu volgt :-)
  Dat boek knipoogt naar me ;-)
  xxSas

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoeraaaa!! In de gloriaaaa!!! Gefeliciteerd!!
  Ik ben groot fan van Alain Gree, dus zou heel graag kans maken op dit prachtige boek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 100.000 ... jeetje ... daar zou ik ook wat emotioneel van worden! Gefeliciteerd!!
  En nog meer gefeliciteerd met het feit dat je door je zoektocht nu weet welke kant je op wilt. Het is moeilijk en er is zo veel 'concurrentie' dat je daar af en toe flink onzeker van kunt worden, althans, dat geldt voor mij. Maar blijf in jezelf geloven en doe waar je gelukkig van wordt! Proost! Op naar de volgende 100.000 ;-)

  Enne, ook ik zou heel gelukkig zijn met het Alain Gree prentenboekje...
  Liefs, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh ik moet een gokje wagen... de bergen.... prachtig! Ik ben nu bezig met mijn eigen 'bergen' en het wordt tijd om ze te verzetten. Dat boek is op mijn lijf en leven geschreven!!

  En nu; de 100.000 gemist? Nou zeg... tja, t ging blijkbaar ineens snel. Dat heb je he met een populaire blog ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. whoehoe hoera voor jou! Knappe prestatie toch, daar mag je best een traantje voor wegpinken :)
  Enne ik doe natuurlijk graag mee....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd! Heerlijk hoe open je meeneemt in je zoektocht (voor jou soms minder heerlijk). Blijf vooral schrijven en maken, dan blijven wij lezen :).
  Ben dol op Alain Gree, dus doe graag mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeej gefeliciteerd!!! En ja, die zoektocht pfff :) (iets met herkenbaarheid...)
  Ik vind je heerlijk schrijven, dus dat stuk van het boek gaat al lukken! En die illustraties en eigen stijl komt ook goed, weet ik zeker!
  Goh, nu weet ik toch niet of ik de bergen al heb.... ik doe mee en als ik em al heb, dan plaats ik nog even een berichtje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oooehw, mevrouw Prentje. Dat zullen hele blije traantjes zijn! Ik vind het stoer hoor!
  Zelf nog maar net begonnen met m'n blog(je) zoals je weet. Jij bent zelfs degene die als eerste een reactie heeft geplaatst!
  Net als jij, houd ik ook van prentenboeken. En Alain Gree is top. Mag mijn naam ook op een briefje in de grabbelton?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. 100.001 lezers,dat moet je verdienen! Proficiat (stel je voor dat die allemaal 1 euro op je rekening hadden gestort:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, 100.000 pageviews!! Geweldig zeg!! Kom ik aan, net begonnen met bloggen, zit nu op 75 pageviews hihi ;-)

  Ook ik zit in dubio, nu 34 jaar, woon momenteel nog in Amerika, maar we gaan bijna weer terug naar NL. Geef nu dit schooljaar les aan groep 4, terwijl ik geen juf ben... Vind het erg leuk om te doen, dus voor mij nu ook de twijfel... weer aan de studie of niet?? Ik vind prentenboeken geweldig, dus zou graag meedoen aan je give-away! En ik blijf je zeker volgen!!

  Groetjes Elise
  gewoon--elise.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Whoep, whoep eerste reactie en gefeliciteerd. Omdat je eigenlijk stiekem een beetje mijn voorbeeld bent en ik je blog geweldig vind!
  En dat prentenboek. Dat zou ik ook wel graag het mijne willen noemen : )

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb genoten van dit zo enorm leuk geschreven blogberichtje, leuk!! Enne...gefeliciteerd natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha! Mooi verhaal, mooie zoektocht! Gefeliciteerd hoor en blog door, ik geniet mee!
  En dat boek; wauw zo mooi! Ik doe graaaag mee!
  Groetjes, Maaike (frisse rommel)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Driewerf hoezee! Heb een feestelijke dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ben nog niet zo langer volger van je blog, dus ken niet alle berichten die je hierover hebt geschreven.
  Ik vind dit een heel mooie blogpost, herkenbaar en eerlijk.
  Vind het trouwens geweldig dat je een studie bent aangegaan waar je hart naar uitgaat.En het zal zeker niet altijd even makkelijk zijn om het vol te houden.
  Spijt achteraf over wat je niet hebt gedaan is gemakkelijk, dus gewoon doen.
  ...en wie heeft nou een perfect leven, perfect georganiseerd waar alles altijd op rolletjes loopt?
  Ik ken niemand die dat heeft, dus gewoon lekker verder gaan en van tijd tot tijd niet schromen om de "hobbels" onderweg in je blog van je af te schrijven.
  Nog een fijnde dag,
  groetjes,
  Letty

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Super tof al zoveel pageviews! Ik vind het erg leuk om je te volgen in je zoektocht om steeds meer je eigen stijl te vinden. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. WOW! 100000 (wat veel nullen; ik hoop dat ik niet teveel nullen heb getypt..)
  GeFeliCitEerd!!!! Wat een feest!!!! Ik heb met plezier dit bericht gelezen :-)
  De boekjes van Alain Gree heb ik door jouw blog ontdekt & vind ze prachtig.
  Dus ik doe graag mee...
  X Caro

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoera! voor Prentje! Dat heb je toch maar mooi voor elkaar gekregen! Ik haal die aantallen bij lange na niet. Hoe doe je dat?
  En dat boek!! Mag ik hier even roepen dat ik daar verliefd op ben. Ik ding graag mee. En proost op je leuke en vooral ook lieve blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ha ha !
  Nou gefeliciteerd dan maar ...en ik doe graag mee met je give away!
  Maak me blij, maak me blij , maak me blij.....
  Ik wil je natuurlijk niet beïnvloeden maar ik zou er ERG BLIJ van worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nu ik dit blog lees, staat de teller al op 100.391. Ver voorbij de magische grens;) Logisch natuurlijk, want wie wil er nou niet jouw blog volgen? Ik word elke keer geraakt door wat je schrijft, hoe je schrijft, de illustraties en/of foto's die je gebruikt etc. Dankjewel daarvoor.
  Mijn naam hoef je niet in de grote 'give away-hoed' te stoppen. Want de kans is groot dat ik het prentenboek na het lezen naar je terug stuur ;) Maar zo te lezen, zijn er heel veel liefhebbers.

  O ja, ik ga graag met je mee op pad naar 150.000.

  Gea xx

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Lang zal je bloggen in de gloria! (en ik je volgen hieperdepiephoera). Wat schrijf je fijn ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. gefeliciteerd hoor Monique, Ik vind je blog altijd leuk om te lezen. Even een moment je voor mezelf denk ik dan. En dat boek, tja mijn 2 grote zoons zijn helaas geen lezers maar mijn jongste kan ik toch prima voorlezen uit dat mooie boek.

  Nog veel succes en plezier met je blog en je studie,

  Eveline

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat schrijf jij toch weer geweldig!!!!!
  Enne nou ik wil wel mee doen!

  BeantwoordenVerwijderen