vrijdag 20 april 2012

prentje en de bibliotheek

Een van de favoriete uitjes van Zoon en mij is een bezoekje aan de bibliotheek. Eigenlijk wordt Zoon nu te oud voor prentenboeken, maar aan de andere kant: ben je daar ooit te oud voor?
En dus snuffelen we samen enthousiast in de nieuwe aanwinsten. En dit keer vonden we twee juweeltjes: Julius van Matze Doebele en Een vijver vol inkt van Annie M.G. Schmidt en Sieb Posthuma.

Ik begin met Julius. Het verhaal gaat over een raaf die twijfelt waar hij thuis hoort, maar het draait bij mij, zoals gewoonlijk, vooral om de illustraties. Want wat zijn die sfeervol. Voor een kinderboek zijn ze eigenlijk vrij sober, bijna industrieel. Ik ben er helemaal verliefd op.
Het andere boek is een samensmelting van twee grootheden: de kindergedichten van Annie M.G. Schmidt, gecombineerd met illustraties van Sieb Posthuma. Tsja, wat kan ik daar nog over zeggen?
Ik heb de originele tekeningen van Sieb voor dit boek al een keer in de openbare bibliotheek in Amsterdam bewonderd. Ik hou heel erg van de tandem Annie-Fiep (Westendorp) maar het moet voor Sieb ook heerlijk zijn geweest om aan de slag te mogen met de gedichten van Annie. Het resultaat is een boek vol frisse, geestige illustraties, die de fantastische gedichten perfect aanvullen.
Hmm. Had ik niet nog ergens een boekenbon liggen?

ps: welkom, Elkedagzaterdag, als 100ste volger! Ik hield het stiekem al in de gaten. Ik geloof dat het tijd voor een give-away wordt...

5 opmerkingen:

 1. Ik vind Julius wel erg schattig! Ik hoop dat je die boekenbon nog hebt liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaaa ik zag het ook, honderd volgers, joehoe!! En dat Julius boek is prachtig, wil ik ook wel in een lijstje, nog even en ik hoef nooit meer te schilderen omdat je de muren toch niet
  meer ziet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De beste uitjes zijn dat: naar de bieb!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ow beide boeken, eh ik bedoel alle tekeningen heel mooi inderdaad! Ieder plaatje een klein kunstwerkje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Over die laatste en de tentoonstelling wil ik al zo lang een post maken, maar er komt steeds wat tussen. Leuk dat jij er wel aan toe ben gekomen! Het zal je niet verbazen dat ik fan ben van Annie/Fiep, maar het is altijd zo leuk om hè door andere combies te laten verrassen!

  BeantwoordenVerwijderen