vrijdag 17 december 2010

prentje en de kerstkaarten

Het sneeuwde, Sky radio zond de kerst Top zoveel uit, Zoon had kerstvakantie; een uitgelezen moment om de kerstkaarten te versieren. Dacht ik, in mijn sneeuw-Last Christmas-vakantie mood. Zoon had er beduidend minder zin in. Story of my life: in mijn hoofd zien de dingen er vaak anders uit dan in werkelijkheid. Belangrijke les voor mij: is het dan minder mooi?

De middag begon al iets anders dan ik had gedacht. Ik zag ons al romantisch samen met de slee boodschappen doen. Zoon rode wangen van de kou, af en toe stoppen voor een sneeuwballengevecht en een grote sneeuwpop toe. Reality: Zoon die niet weg te slepen is voor Disney XD en alleen zijn skibroek aan wil omdat hij daar binnen zo lekker mee kan glijden over de houten vloer.

Tweede droom dan maar: Zoon die enthousiast de kerstkaarten versiert, af en toe gelukzalig opkijkend van zijn hertjes. Reality: Zoon die overal het hertje opplakt, behalve op de kerstkaarten (let niet op het gat in zijn  sok, ook dat is niet helemaal conform droombeeld).

Uiteindelijk zitten alle hertjes dan op hun plek. Denk ik. Vol binnenpret kijkt Zoon me aan. 'Mam, wie heeft er humor in Nederland?' Euh, 'Youp van het Hek', probeer ik, maar die naam zegt hem uiteraard niets. 'Hoezo dan?', vraag ik nietsvermoedend. 'Nou, ik heb een hertje expres verkeerd om geplakt!', zegt hij proestend.

Een ontvanger is dit jaar dus gewaarschuwd.

4 opmerkingen:

 1. zucht...ik heb ook zo'n romantisch kerstidee altijd....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn ondanks je niet echt meewerkende zoon erg leuk geworden. Of misschien juist wel dankZij : )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. *grinnik*
  Wel mooie foto's in ieder geval.
  Ik vond die kaarten en vooral
  de hertjes die erbij zaten
  ook al zo leuk.
  Nou maar hopen dat de stakende postbode
  een beetje op wil schieten,
  zodat ze nog voor de kerst op
  de goede plek komen.
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi prentje, nee, jammer genoeg niet. Maar op youtube heb je heel veel filmjes over haken. Misschien staat er ook wel wat voor linkshandigen bij. Of heb je dat al geprobeerd?

  BeantwoordenVerwijderen