dinsdag 21 oktober 2014

prentje en de Super Give Away

'Er liggen trouwens nog wat spullen hier van jou', zei ex-Man toen we elkaar van de week aan de telefoon hadden.
'O, die haal ik deze week wel even op', antwoordde ik nonchalant. 'Ik heb nu toch herfstvakantie'.
En zo reed ik gisteren naar mijn oude huis, en liep met bakken vol spullen, een oude koffer en mijn trouwjurk over mijn arm weer naar buiten.
En een brok in mijn keel. Want het greep me toch meer aan dan ik van te voren had gedacht.

Anyway, zoals u waarschijnlijk inmiddels wel weet, is de Petteflet een soort minihuisje van 67 m2, gebouwd op een appartementencomplex. En dat is het dan ook hè, dus er is geen berging of wat dan ook. En ik heb maar één kast. Dus daar zat ik met tig bakken, tassen en dozen.
En paste ik er zelf niet meer bij.

Dus wat heb ik vandaag gedaan: de spullen gesorteerd, de auto volgeladen, en bijna alles naar de kringloop gebracht. Bijna alles, zeg ik bewust, want er waren een aantal dingen, waarvan het me niet lukte ze bij de kringloop af te geven.

En opeens kreeg ik een idee, een Super-idee, al zeg ik het zelf. Omdat u me al jaren trouw volgt, en regelmatig bemoedigende en lieve reacties achterlaat die me vaak helpen, dacht ik: ik geef het aan u.
En dan ook alles in één keer. U ontvangt van mij een verzamelbox met alle spullen die ik op tafel heb uitgestald.
Dus niet zeggen: 'ik wil graag die Story Parade uit 1949', of 'die Limited Edition van Chocolat', of 'het jaren 70-spel met houten poppetjes' of 'het schilderijtje van geborduurde retro-hertjes': alles wat u zelf niet leuk vindt, mag u op uw beurt weer weggeven. Het enige dat u hoeft te doen, is een reactie hieronder achterlaten waarom mijn verzameling juist bij u terecht moet komen. Reageren kan tot en met dit weekend. Volgende week maak ik de winnaar bekend.

Ik betaal overigens ook de verzendkosten. Gewoon, omdat ik blij met u ben en deze combinatie zo'n mooie afspiegeling is van al mijn verzamelingen van de afgelopen jaren.

En ik dan zelf weer in mijn huisje pas.  

17 opmerkingen:

 1. Oh. Mijn. God.
  Bij deze...
  Waarom?
  Omdat ik bij het zien van al deze schatten geen woord meer uit kan kramen.
  En je weet wat dat betekent. Mijn mond kennende.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie een verzameling herinneringen. Dat moet je behoorlijk wat moeite kosten om hier afstand van te doen. Dapper hoor. Ik denk niet dat het aan mij is om hier aan mee te doen maar iemand die jou beter kent en het misschien voor je kan 'bewaren'? Ik hoop dat je een welverdiende ontvanger vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lief gebaar, hier gaat iemand heel blij mee worden. Ben zelf aan het 'ontspullen' deze Buy nothing new maand en eigenlijk voelt dat heel erg goed. Hoe verleidelijk ook is, sla mij maar over met het loten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, hoe knap dat je steeds weer afstand kunt nemen van dierbare spullen. Steeds als ik je blog lees ontdek ik nieuwe mooie dingen zoals bijvoorbeeld de illustratoren waar je over vertelt of de tentoonstelling waar je heen gaat. Je geeft mij inspiratie en een stukje van jouw verzameling een plekje mogen bieden lijkt mij dan ook meer dan prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat lijkt me zeker moeilijk om 'even' je laatste spulletjes op te halen. Confronterend. Maar wat lief dat je een deel van je, denk ik, dierbare dingen weg gaat geven. Ik zie heel veel leuke dingen op de foto's. En ook zeker dingen voor Noa en Sophie, voor op hun kamertjes. Ik vind het erg leuk om je verhalen te lezen en ik geniet van je mooie foto's. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje wat dapper! Zo mooi om jouw groei te lezen. Graag zou ik mijn verzameling, die al deels bij jou vandaan komt, compleet willen maken. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heidi!!
  Sweet Memories :-) daar heb ik met Kwek zo vaak naar gekeken.

  Leuke give away waar ik graag aan mee doe.
  Hoop dat het je een goed gevoel gaat geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kent mij niet, maar ik heb het gevoel dat ik jou wel ken. Het lezen van jouw blog is voor mij herkenning maar bovenal geeft het mij kracht om er het beste van te maken. Graag zou ik mijn "petteflatje" meer een thuis maken met jouw mooie verzameling. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. goh jammer dat ik in België woon want dat maakt de verzendkosten zo hoog dat je evengoed een vierkante meter kan aanbouwen bij de petteflet. Maar kben wel heel benieuwd wie deze schat gaat winnen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi! k doe heel graag mee, k zou t liefst bij je kringloop voor de deur gaan liggen voor je weggebrachte spullen maar ben bang dat ik te ver weg woon :o
  'k zou t graag ruilen voor iets kleins (of misschien 2 x iets kleins ;)) voor iets dat prima in je petteflet past, t neemt bijna geen ruimte in, promise :)
  Fijne week!
  Grtz Arike

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prentje! Grote stap weer, petje af. Ik doe graag mee, zoveel moois met een krachtig en daardoor inspirerend verleden. het zou hier, aan de andere kant van de wereld, prachtig tot zijn recht komen. (Ik heb uiteraard verzendkosten-technisch een adres in Nederland! :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Maaike van MengelenMoes22 oktober 2014 om 00:56

  Och, hemeltje lief. Ik kreeg bijna een hartverzakking bij het zien van je foto’s. En je plannen die je ermee hebt. Aftand nemen en doen van al dit moois. Een give away uit liefde voor je lezer en voor jezelf. Ik vind het knap van je. Dat je het kunt en dat je het doet. Ik weet hoe gek je kunt zijn met alles. Zelfs zoiets ‘simpels’ als bijvoorbeeld een prentenboek. Koesteren, doe ik mijn verzameling. Al jouw moois zou een geweldige aanvulling zijn op wat al in ons huisje staat. Het zal zich ook welkom en thuis voelen. Dat weet ik zeker. En dan geef ik die liefde van jou gewoon weer door. Dus ja, ik wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow! Zo flink en lief en wijs van je! En zoveel moois! Dat gaat een goed gevoel geven, daar duim ik voor!!! En karmagewijs gaat dat ook veel goeds opleveren!!! Count me in ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeetje wat een leuke dingen... en confronterend voor je! Ook al is het soms beter....
  Maar wat zitten daar leuke dingen tussen! En daar heb ik een zwak voor; voor mooie dingen. En kitsch dingen... en nutteloze prullaria. Maar toch leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie dingen en wat bijzonder dat je er afstand van kunt doen. Ik heb er bewondering voor. Graag doe ik mee aan de give-away. Het zou een prachtige aanvulling zijn op andere spullen van jou die ik eerder een mooi plekje mocht geven in mijn huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik reageer bijna nooit meer op blogs, maar ik lees ze nog wel. (Ik zit tegenwoordig op instagram ;))
  Maar dat olifantje op wielen schreeuwt mijn naam! (Sorry als je daardoor overlast hebt...)
  En ik zie ook heul veel mooie boeken liggen <3
  Ik waag dus graag een kansje mevrouw Prent!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Monique, ik weet niet of ik nog mee mag doen, maar zo ja, dan heel graag! Veel van jouw spulletjes zullen het hier best naar hun zin hebben. Jij veel geluk in je torenkamertje. Doe je de groetjes aan Zsa Zsa?

  Marije

  BeantwoordenVerwijderen